StoryEditorOCM
SplitPogled na more

Dok nam hotel Marjan pred očima nestaje doznajemo kada će se prestati s radovima, ali i kada će se nastaviti rušenje

Piše Ivica Marković
29. travnja 2023. - 15:04

Transformeri grickaju hotel "Marjan" ka gagrice.

image
Duje Klarić/Cropix

Iz dana u dan, sve brže i brže, nestaje komad po komad tog nekada najglamuroznijeg splitskog hotela. Zaista je začuđujuće vidjeti dio grada ispod Dražanca, Zapadnu obalu Splita, kojoj sada nedostaje cili jedan dil, ka dil tila.

image
Duje Klarić/Cropix

Stambeni objekti na Dražancu dobili su rušenjem hotela jedan od najspektakularnijih pogleda u gradu, koji su izgubili kada se sagradio "Marjan". Vlasnici stanova koji su namjeravali prodati iste sada trebaju, ako žele iskoristiti moment, tražit dvi, tri ijade eura više po kvadratu, dok se hotel opet ne sagradi i cijena kvadrata zbog "izgubljenog" pogleda opet ne padne.

image
Duje Klarić/Cropix

Kako smo doznali od radnika na rušilištu/gradilištu hotela planirano rušenje će trajati do 15. lipnja, kada će zbog turističke sezone biti prekinuto. Do tada je u planu porušiti, sravniti sa zemljom, sve osim tornja hotela.

image


 

Duje Klarić/Cropix

On će doći na red od 15. rujna, kada će ga napasti "specijalne postrojbe", radnici koji će zbog svojih penjačkih i/ili alpinističkih sposobnosti skidati i spuštati staklo po staklo s tornja hotela.

I. MARKOVIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 14:24