StoryEditorOCM
Splitdvostruki prekršaj

Dok gradske službe traže deložaciju, Jenki na Kašteletu zarađuje: 'Sve na zadovoljstvo Splićana koji su s nestrpljenjem čekali da proradimo...'

26. srpnja 2018. - 09:45
Sporna dogradnja za koju je izdan dokument o uklanjanju

Tko može više? Je li poznati splitski ugostitelj Dragan Jurišić Jenki u stanju više puta napraviti bespravni objekt na plaži Kaštelet ili će mu građevinska inspekcija više puta srušiti ilegalne gradnje?

Kako smo nedavno pisali, Jurišić je na popularnom kupalištu s južne strane marjanskog poluotoka bez dozvole izgradio konstrukciju koja se sastoji od nadstrešnice, betonskog poda, a kako se može vidjeti usporedbom naših fotografija snimljenih krajem prošle godine i jučer, zamijenio je i krovište na postojećem legalnom objektu koji je u vlasništvu Grada.

Iz Ministarstva graditeljstva su nam poručili kako je za njih vlasnik kafića "Obojena svjetlost" bespravni graditelj i da ponovno treba rušiti ugostiteljske kvadrate koje su mu, podsjetimo, prije manje od godinu dana bagerima sravnili.

– Građevinska inspekcija je 5. srpnja spomenutom investitoru donijela rješenje o uklanjanju zbog izgradnje nadstrešnice veličine oko 300 metara četvornih bez potrebne građevinske dozvole – odgovorili su iz resorne administracije za Slobodnu Dalmaciju.

Međutim, Dragan Jurišić Jenki je samo nekoliko dana nakon što je Ministarstvo graditeljstva izdalo spomenuti dokument u javnost pustio informaciju kako opet otvara "Obojenu svjetlost", i to, kako je ustvrdio, u dogovoru s Gradom.

– U skladu s dozvolama koje imam i zajedničkim snagama s Gradom smo došli barem do ovoga. Sve na zadovoljstvo Splićana koji su s nestrpljenjem čekali da proradimo i da profunkcionira njima omiljeni kafić – izjavio je tada kontroverzni ugostitelj.

Grad Split, podsjetimo, u svojem vlasništvu ima ugostiteljski objekt površine tridesetak četvornih metara na plaži Kaštelet, koji su inspektori u lanjskoj kampanji poštedjeli rušenja jer posjeduje valjanu građevinsku dozvolu. Početkom srpnja je Ivan Leko, pročelnik Službe za gospodarenje gradskom imovinom, za naš list izjavio kako je "Jurišiću istekao ugovor i da mu ga gradska uprava nije obnovila".

 

Iz Grada su nam odgovorile Služba za gospodarenje gradskom imovinom i Služba za pravnu zaštitu, a iz poslanog dopisa razvidno je da Jurišić nema ugovor s Banovinom za korištenje objekta na Kašteletu. Prije isteka ranijeg ugovora prebacio poslovanje na tvrtku "Affectus" kojom upravlja njegova supruga, ali i taj gospodarski subjekt nema poslovni odnos s Gradom.

- Po isteku ugovorenog roka zakupodavni odnos nije produžen, a "Affecus" je pozvan na vraćanje prostora Gradu - poručuju iz Banovine i najavljuju tužbu:

- Služba pravnih poslova, zaštite i zastupanja 9. srpnja zaprimila je nalog Službe za gospodarenje gradskom imovinom za pokretanje postupka ispražnjenja i predaje poslovnog prostora na adresi Meštrovićevo šetalište 35 od strane bespravnog korisnika, tvrtke "Affectus" te je zatražena dodatna dokumentacija kako bi se tužba potkrijepljena dokazima poslala sudu.

Ukratko, prema onome što smo dobili od nadležnih, ugostitelj se našao u dvostrukom prekršaju. Kao bespravni graditelj, i to u području zaštićenom kao kulturno dobro, ali kao poduzetnik koji bez ugovora o zakupu ostvaruje finacijsku dobit u gradskom prostoru.

Što Jenki misli poduzeti nismo doznali, jer se nije javio na mobitel. Ni od Jenkija nismo doznali što dalje namjerava s tim dijelom svojeg biznisa i kako komentira inspekcijsko rješenje o rušenju bespravno dograđenog dijela objekta, jer se nije javljao na mobitel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2023 21:43