StoryEditor
SplitVOZAČ, ZADNJA!

Dogovor ‘Prometa‘ i kotareva Mertojak, Trstenik i Žnjan: od ponedjeljka se ‘osmici‘ mijenja dio trase prometovanja

Piše PSD
4. lipnja 2021. - 10:20

Predstavnici gradske tvrtke "Promet" i Gradskog kotara Mertojak na nedavno održanom sastanku raspravljali su o optimalizaciji linija javnog gradskog prijevoza, s naglaskom na autobusnu liniju broj 8. Tako će spomenuta linija od ponedjeljka, 7. lipnja prometovati izmijenjenom trasom. 

Predstavnici gradske tvrtke ponudili su nekoliko već od prije pripremljenih prijedloga povezivanja u kojima se vodilo računa da stanovnici navedenih kotareva budu još kvalitetnije povezani s bolnicama, centrom grada te institucijama na zapadnoj strani grada.

Predstavnici GK Mertojak odlučili su se za jedan od ponuđenih prijedloga te su s odabranim prijedlogom suglasni GK Trstenik i GK Žnjan.

Nakon provođenja određenih predradnji odnosno uspostavljanja autobusnog stajališta u Bračkoj ulici (50 metara zapadno od rotora), stekli su se uvjeti za izmjenu dijela trase.

- Linija broj 8 će prometovati na način da će pri polasku sa Žnjana nastavljati Bračkom ulicom ravno preko kružnog toka do desnog skretanja u Ulicu Put Radoševca, zatim nastaviti Ulicom Moliških Hrvata te će skrenuti u Velebitsku ulicu.

Nakon toga skrenut će u Poljičku ulicu te nastaviti svojom uobičajenom trasom do Zvončaca. U povratku sa Zvončaca linija prometuje istim prometnicama u obrnutom smjeru, objasnili su iz "Prometa". 

Navedena izmjena primjenjuje se od ponedjeljka, 7. lipnja. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. srpanj 2021 23:27