StoryEditorOCM
SplitHDZ-OV KANDIDAT

Đogaš pozvao birače da izađu na izbore i glasaju za njega: ‘Da su izbori za Papu, Puljak bi se prijavio! Puljci žive od kampanja, a Ivoševića će osuditi ili će opet nekoga uvrijediti‘

Piše Milena Budimir
23. lipnja 2022. - 14:20

Znate kada na sučeljavanju voditelj da priliku kandidatima za završnu riječ, pa oni u minuti pokupaju sve svoje prednosti prikazati jasno? E, pa tako vam je i krajem posljednjeg tjedna pred izbore. Kandidati za gradonačelnika Splita obračaju se svim biračima i pozvaju ih da u nedjelju izađu na izbore.

Da na izborima odaberu opciju kojoj je Split na prvom mistu - naglasio je dr. Zoran Đogaš, HDZ-ov nestranački kandidat. Naglasio je kako su birači u ovoj kampanji i na sučeljavanjima imali priliku vidjeti kako se tko ponaša, tko je nervozan, tko nepristojan i što se može očekivati od svakog kandidata ako dođe u Banovinu. On se, tvrdi, zakleo da će u kampanji ostati vjeran sebi, da se neće spuštati na tuđu razinu te da neće – poput nekih – vrijeđati i svađati se.

- Nitko od Ivice Puljka i njegovih koalicijskih partnera ne može jasno objasniti zašto smo na izborima. Oni žive od kampanja, obitelj Puljak je u zadnjih deset godina izašla na deset različitih izbora. Ovo su im 11. i 12. izbori što ispada da idu na izbore jednom godišnje. U Zagrebu, za kotar, za EU parlament, sutra za predsjednika države, premijera pa da su izbori za Papu on bi se prijavio - kazao je Đogaš.

Osvrnuo se i dodatno na Puljka, kazavši kako bivši gradonačelnik ima neograničenu ambiciju, a Split mu je samo sredstvo za to. Naglasio je kako svjedočimo svađama i borbi za nacionalni rejting i upozorio da će zbog Puljka Split morati i dogodine na izbore.

- Opet će biti nešto, zamjenika će mu osuditi ili će opet nekoga uvrijediti. U dubini duše to svi znamo.

I gdje je tu Split? Gdje je tu moj i vaš grad? Naš grad je taoc mesijanske političke ambicije obitelji, ali to me nije briga. Briga me i žao mi je što je grad povukao ručnu kočnicu. Sve stoji i stajat će i dalje - izjavio je Đogaš i naglasio da je u prvoj godini Opara očistio Žnjan što je bilo puno teže i opasnije od čišćenja "pet kioska i šest štandova".

- U prvoj godini novi gradonačelnik Osijeka je otvorio dnevne boravke za umirovljenike i unaprijedio javni prijevoz. U prvoj godini gradonačelnik Dubrovnika je uveo red u Starom gradu, a mi imamo kaos u centru jer odluku o komunalnom redu nije uspio čak ni predložiti. Svi projekti s kojima se hvali su projekti istih onih ljudi koje u kampanji naziva mafijom. Mafija je po njemu Opara, mafija je Zvone Puljić, mafija je po njemu Nikola Grabić. Javno naziva ljude mafijom, a onda ih van kampanje moli za pomoć jer ne zna. Ne zna upravljati, nema sposobnost – izjavio je Đogaš.

Ponovio je kako nudi Splitu nešto novo. Nudi izvrsne zamjenike, realizirane i sposobne ljude koji neće izvoditi cirkus, već ubrzati razvoj grada, kako je rekao.

- Ja se svojih zamjenika ne sramim. Ostao sam dosljedan sebi cijelu kampanju i ostat ću dosljedan sebi i kao vaš budući gradonačelnik. Split mi je prvi i jedini. Bit ću tu sutra, bit ću tu za tri godine i ako Bog da zdravlja i za 30 godina. Ne dopustite da zbog svađa gubimo vrijeme. Podržite me u nedjelju, spustimo ručnu kočnicu koja nas usporava, dajmo gas i zajedno stavimo Split na prvo misto - kazao je Zoran Đogaš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 19:32