StoryEditorOCM
SplitPROGRAMERI NA OKUPU

Događaj na FESB-u oborio sve rekorde; čak 2000 posjetitelja učinilo je Split središtem IT industrije, teme su bile top

Piše Split SD
31. svibnja 2023. - 19:03

Prošlog vikenda je na FESB-u održano sedmo izdanje DUMP Days konferencije,  koja je okupila gotovo dvije tisuće mladih IT-jevaca željnih networkinga, učenja i dobre zabave.

Konferencija u organiziraciji DUMP Udruge mladih programera još jednom je okupila lokalnu IT zajednicu, koja je bogatija nego ikada prije. Na DUMP Dayse su došli svi - od studenata i juniora pa sve do svjetski poznatih IT stručnjaka.

image
Dump

Osim velikog broja posjetitelja, iz Udruge javljaju kako ni interes tvrtki nikada nije bio veći. Okupili su se predstavnici čak 32 IT tvrtke iz hrvatske i regije koje su u potrazi za novim, mladim kadrom, a posebno ističu splitske agencije "Blank", "Locastic" i "Profico" te prvog hrvatskog jednoroga Infobip.

Nagradni programerski zadaci, kvizovi i igrice samo su neke od aktivnosti koje su zabavljale okupljene, a studenti su imali priliku i raspitati se o junior pozicijama i praksama.

Oba dana održavao je i već dobro poznati Fly Talks, speed-daring jedan na jedan razgovori s poslodavcima. Tu je i oboren rekord jer je održano čak 349 individualnih razgovora za posao.

image
Dump

Neke od glavnih tema konferencije bile su programiranje, marketing, dizajn i tech, a nagradu za najbolje predavanje odnio je Ante Dagelić (GetByBus) s temom "Od internshipa do seniora – gradnja karijere u IT-u".

Publika je pokazala veliki interes za umjetnom inteligencijom, a oduševila ih je panel rasprava “Kako će AI promjeniti svijet?” na kojoj su kao panelisti sudjelovali Nebojša Veron (Blank), Danijel Temraz (Infobip), DaniloTrebješanin (Locastic) i Mateo Perak (Profico), uz moderiranje Pinije Poljaković (Art Media).

Tvrtke su na svojim štandovima podjelile i brojne nagrade, od mercha poput majic, "hoodica" i ručnika za plažu pa sve do novog MacBooka. Kao i svake godine do sada, dumpovci su organizirali svoju nagradnu igru i najaktivniji posjetitelji su doma odnijeli nagrade kao što su pametni sat, TV, zvučnici pa čak i PlayStation 5.

image
Dump

Predsjednik DUMP Udruge mladih programera, Matija Luketin, iznimno je zadovoljan ovogodišnjom organizacijom, kako brojem posjetitelja tako i realizacijom planiranog sadržaja koji su oborili sve dosadašnje rekorde.

- Vrlo smo zahvalni sponzorima i speakerima na odazivu, svim organizacijskim, medijskim partnerima i prijateljima konferencije.

Ove godine smo stvarno osjetili zrelost organizacije i branda DUMP Daysa i jako smo ponosni što smo postali nezaobilazan događaj za sve zainteresirane za IT industriju, i poveznica svih u splitskom ekosustavu, a i šire. Vidimo se dogodine! - kazao je.

Ako ste propustili ovaj događaj, a željeli biste poslušati predavanja, možete ih pronaći na livestreamu konferencije na DUMP YouTube kanalu i osjetiti barem dijelić atmosfere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 21:06