StoryEditor
Splitvisokogorci

Dođite u planinarsko društvo Mosor i pogledajte izložbu ‘95 vrhova za 95 godina‘. Inspirirajte se i krenite s njima osvajati vrhove!

28. listopada 2020. - 20:27
Izložba visokogoraca

U prostorijama HPD-a Mosor otvorena je izložba fotografija članova Visokogorske sekcije "95 vrhova za 95 godina". Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, izložba je otvorena u utorak u 19.25 sati podsjećajući na godinu osnivanja ovog društva.

Mosoraši su kroz fotografije koje je odabrala Žana Hrkač, pročelnica Foto sekcije, čestitali društvu 95. rođendan, te predstavili svoj rad u ovoj, za organizaciju i provedbu uspona na visokogorske vrhove, više nego problematičnoj godini.

Početkom godine krenula je još jedna "zimska škola" kroz koju su novi članovi sekcije učili o svim opasnostima koje vrebaju na snijegom i ledom pokrivenim planinama, ispravnom planiranju uspona, te ispravnom korištenju dereza i cepina. Vodički tim Raif Parduzi i Denis Vranješ kao pročelnik sekcije, organizirali su uspone na čak 95 vrhova viših od 2 tisuće metara.

image
Izložba visokogoraca

- Uspjeh je tim veći što u Hrvatskoj nemamo planina tih visina, pa je trebalo putovati u inozemstvo. Propisi vezani uz putovanje u inozemstvo su se tijekom godine brzo mijenjali zbog pandemije, pa su neke planinske krajeve mijenjali drugima. Poštujući sve epidemiološke mjere, visokogorci su u manjim grupama penjali vrhove u Sloveniji, Austriji, Italiji, Francuskoj, Švicarskoj, Crnoj Gori, te Bosni i Hercegovini - kazala je Hrkač.

Izložba se može pogledati svake srijede od 13 do 21 sat, sve do 30.01.2021. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. listopad 2020 20:35