StoryEditorOCM
SplitZAVRŠNA KONFERENCIJA

Dodijeljene diplome polaznicama projekta ‘Zaželi sretniju starost 2‘: Njih 33 od ukupno 57, koliko ih je zaposleno pohađale su programe za njegovateljice, gerontodomaćice, vrtlarice, kao i tečaj engleskog jezika i informatike

Piše Milena Budimir
29. ožujka 2022. - 18:51

 

O zlatnoj su dobi u centru "Zlatna vrata", na završnoj konferenciji, sve najbolje rekle dame koje su dobile diplome u sklopu projekta Europskog socijalnog fonda "Zaželi sretniju starost 2".

U proteklih su šest mjeseci njih 33 od ukupno 57, koliko ih je zaposleno u sklopu ovog projekta, pohađale programe za njegovateljice, gerontodomaćice, vrtlarice, kao i tečaj engleskog jezika i informatike.

image
Jelena Popic

Osposobljavanja je proveo Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje "Zlatna vrata". Polaznice su stekle znanja, vještine i formalnu naobrazbu koja će povećati njihovu zapošljivost i konkurentnost na tržištu rada.

Završnoj konferenciji projekta prisustvovali su zamjenik splitskoga gradonačelnika Bojan Ivošević, ovlaštena pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju Nađa Mladinić, predstavnici Službe za međunarodne i EU projekte Grada Splita, projektnih partnera, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Centra za socijalnu skrb, kao i ravnatelj splitskog Crvenog križa Tomislav Gojo i predstavnici Centra "Zlatna vrata".

image
Jelena Popic

Projekt se financira stopostotno iz Europskog socijalnog fonda, ukupna mu je vrijednost 4.999.999,80 kuna, a razdoblje provedbe je od 4. siječnja 2021. do 4. srpnja 2022. godine.

Projekt je omogućio Gradu Splitu standardiziranje socijalnih usluga, kao i razvoj planova pružanja budućih socijalnih usluga na području grada, a ujedno je i ukazao na nedostatke, potrebe i mogućnosti za njihovo pružanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 21:44