StoryEditor
SplitU RITMU ‘CUBISMA‘

Dočekajte Splitski Krnjeval u top plesačkoj formi, evo gdje će vas podučiti besplatno! Čekamo tko će biti Krnje, organizatori su vrlo znakoviti

Piše PSD
13. veljače 2020. - 22:29
Dušan Mitić

Splitski krnjeval u organizaciji ekipe iz Centra plesa i ove godine započinje u rasplesanoj atmosferi, na Rivi će ekipu ove nedjelje dočekati grupa Cubismo, koja će odmah udariti sjajan ritam zabavi koja će od idućeg tjedna zahvatiti cijeli grad.

No ni oni koji se ne doživljavaju osobitim plesačima ne trebaju se obeshrabriti, od ponedjeljka kreću i besplatne krnjevalske radionice svih plesova za odrasle i djecu u parovima ili solo.

Instruktori će Splićane željne guštanja u zaraznih ritmovima podučiti dancehalli, reggaetonu, salsi, zumbi, latino mixu, bachati, a prijave su moguće telefonski ili preko WhatsAppa na broj 098 330 260.

Povijest Splitskog Krnjevala puna je anegdota, a tu tradiciju nastavlja i kreativna ekipa Centra plesa, tražeći najznačajnije događaje koji su obilježili proteklu godinu te Krnju koji ih je skrivio.

Uhljeb iz Banovine

Kao Krnje je tako spaljen podkupljeni Uhljeb koji je cijelu godinu ležao u Banovini i ništa nije radio, a da to nitko nije primijetio.

Godinu kasnije nakon bezrazložnog zatvaranja partija na Peristilu spaljena je Birokracija. Zanimljivo je da je naknadno došla i službena obavijest od policije da nije bilo niti jedne prijave građana za buku, nego je gradonačelnik samoinicijativno zatvorio Krnjeval.

Za vrijeme vladavine Ave i Pernara spaljeni su njihovi simboli -  divovski mobiteli, koji više razdvajaju nego spajaju. Kako je te godine i požar zahvatio splitsku okolicu, na koncertu zasvirala je grupa Vatra.

Godinu nakon toga proglašena je Opća Opasnost zbog smrada s Karepovca, a spaljen je na Gatu Sv. Nikole veliki Podkurnjak.

Prošle godine na koncertu TBFa u Đardinu glavom je platio vepar Špiro, ni kriv ni dužan za situaciju na Marjanu.

Sve im je teže

Na otvorenju Krnjevala ove godine otkrit će se ovogodišnja tema, a organizatori kažu da im je svake godine sve teže nadmašiti "prave“ političare.

Kompletan program Splitskog krnjevala 2020. bit će službeno objavljen u ponedjeljak, 17.2 2020., kada Krnjevalska vlast zavlada Krnjevinom, a moći će se pogledati na internet stranici www.krnjeval.com.

Na istoj stranici moguće su prijave dječjih i odraslih Krnjevalskih skupina koje žele nastupiti na dječjem ili velikom Krnjevalu, svi su naravno pozvani da se priključe.

I ove godine najbolja maska dobit će novčanu nagradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. siječanj 2021 21:24