StoryEditor
SplitIZ KBC-a SPLIT

Dobro su prošli! Pilot Cessne koja se srušila na Braču pušten na kućno liječenje, Austrijanci se još uvijek nalaze u splitskoj bolnici

Piše Ivica Marković
1. srpnja 2022. - 11:09
Unesreceni iz zrakoplova Cessna koji se srusio na juznoj strani Braca prevezeni su helikopterom na pistu KBC-aSaša Burić/Cropix

Srbijanski državljanin, pilot zrakoplova Cessna 172, koji se prije nekoliko dana srušio na predjelu pustinje Blaca na otoku Braču, već je u srijedu otpušten na kućno liječenje.

Kako doznajemo, sam je pacijent inzistirao na tome da ode kući, odnosno bio je "jako zainteresiran za otpust iz bolnice". Naravno, on nije mogao biti otpušten onako "na neviđeno" već su mu prije otpusta obavljeni svi pregledi, kako bi se utvrdilo njegovo zdravstveno stanje. Budući da su nalazi bili dobri i da se pilot dobro osjećao, udovoljeno je njegovoj želji i on je otpušten iz bolnice. Naravno, da nalazi pregleda i pretraga nisu bili dobri, pilot bi bio zadržan u bolnici.

Kada su u pitanju austrijski državljani koji su bili putnici u zrakoplovu, oni se još uvijek nalaze u KBC-u Split. Muškarac je hospitaliziran u Zavodu za neurokirurgiju, a žena na Klinici za kirurgiju. Oboje se dobro osjećaju i uskoro bi mogli biti pušteni kući, odnosno kada njihovo osiguranje dogovori transport za Austriju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2022 22:06