StoryEditorOCM
SplitUBRZO KREĆU RADOVI

Dobre vijesti za splitske studente: Kopilica će uskoro dobiti studentsku menzu, a mi znamo kako će izgledati, povirite!

Piše Sandi Vidulić
9. ožujka 2022. - 10:44

Sveučilišni odjel za stručne studije Sveučilišta u Splitu, koji se nalazi na lokaciji u Kopilici, uskoro će dobiti restoran studentske prehrane u svojim prostorima. Grad Split odobrio je zahtjev za građevinskom dozvolom Studentskom centru u Splitu. Ovim je omogućena prenamjena predavaonice i prostora za rekreaciju na etaži prizemlja u prostor za restoran, odnosno studentsku menzu.

Kako doznajemo od ravnatelja Studentskog centra Ivana Žižića, uskoro kreću radovi na restoranu ukupne vrijednosti šest milijuna kuna. Gradnja će trajati devet mjeseci, a Studentski centar je u fazi pripreme natječaja za izvođača radova.

image
Ivan Žižić
Josko Supic/Cropix

- Stručni studiji sve su privlačniji studentima i njih gotovo 2.200 svakodnevno boravi u zgradi Sveučilišnog odjela za stručne studije u Kopilici. Lokacija u Kopilici otežava studentima korištenje usluge studentske prehrane u postojećim restoranima Studentskog centra pa je bilo nužno pronaći rješenje za te studente. Novi restoran će se smjestiti u 300 metara četvornih sa 120 sjedećih mjesta- kaže Žižić.

Projekt je napravio projektantski ured Galasso d.o.o.. Južni zid restorana činit će visoki prozori kako bi dopiralo što više svjetla u prostor. Staklene stjenke prozora će se moći otvarati, ovisno o vremenskim prilikama, čime će studenti imati osjećaj boravka na otvorenom. Dizajneri su odabrali industrijski dizajn interijera, kako bi stil restorana bio što sličniji drugim studentskim restoranima u gradu.

image
Ovako bi trebala izgledati nova studentska menza u Kopilici

- No, interijer i uređenje manje su važna stavka ovog restorana. Kvaliteta hrane je na prvom mjestu, stoga se veliki napori ulažu u kvalitetu kuhinje - kaže Žižić i dodaje kako će kuhinja biti opremljena najmodernijim kuhinjskim uređajima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. ožujak 2023 07:32