StoryEditorOCM
SplitMARJAN 2020.

Dobre vijesti za naše najmlađe: obnovljen Dječji grad na Marjanu pokraj Zoološkog vrta, uz igru mališani uče i o važnosti čuvanja park šume

Piše PSD
27. listopada 2021. - 17:11

Završeni su radovi na revitalizaciji Dječjeg grada na Marjanu. Smješten pokraj Zoološkog vrta, na križanju više pješačkih pravaca u blizini Prvog vrha, obnovljeni Dječji grad objedinjuje šarolike programe i daje mogućnost splitskoj djeci da uživaju u raznim aktivnostima i pritom uče o važnosti čuvanja Marjana.

Podsjetimo, revitalizacija nekad popularnog Dječjeg sela obavljena je u sklopu EU projekta "Marjan 2020. - Brdo prošlosti oaza budućnosti" sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Osnovni cilj ovog projekta je održivo korištenje prirodne baštine kako bi se doprinijelo održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini. Jedan od ciljeva je i povećanje privlačnost prirodne i povijesne baštine samog Marjana, a kroz razne oblike edukacije.

Projekt "Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti" se financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, a nositelj je Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan.

Partneri su Grad Split, Turistička zajednica Grada Splita, Splitski sportski sveučilišni savez te je predviđeno da će završiti do prosinca ove godine. Od ukupnog budžeta od 26,6 milijuna kuna, Europska Unija sufinancirala je 15,8 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 17:16