StoryEditor
SplitOdlikaši, svaka čast!

Dobitnicima Rektorove nagrade stižu kune na račune: evo tko su najbolji studenti u Splitu

Piše Ana Franić
6. lipnja 2019. - 16:30

Sveučilište u Splitu objavilo je dobitnike rektorovih nagrada za postignuća u akademskoj godini 2017./2018. Među njima je 30 dobitnika nagrade na temelju izvrsnosti, odnosno ocjena, a sedam nagrada, što osobnih, što skupnih, je dodijeljeno za izniman uspjeh u javnom nastupu, djelovanju, sudjelovanju i uspjehu na državnim i međunarodnim natjecanjima.
Osim priznanja, laureati će od Sveučilišta u Splitu dobiti i novčanu nagradu od tisuću kuna.

Rektorovu nagradu za izvrsnost dodjeljuju se najboljim studentima Sveučilišta u Splitu, a ovogodišnji dobitnici su: Tomi Duvnjak i Renata Kružičević s Ekonomskog fakulteta, Vana Brajčić i Ante Lojić Kapetanović s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Petra Božanić i Luka Marković s Filozofskog fakulteta, Ivan Baričević i Tin Hržić s Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije, Ljubo Jermelić i Anđela Čipčić s Katoličko-bogoslovnog fakulteta, Ana Vučković i Nikolina Pervan s Kemijsko-tehnološkog fakulteta, Dalibor Jurić i Antonia Rupić s Kineziološkog fakulteta, Ivan Borjan i Duje Apostolski s Medicinskog fakulteta, Luka Živanković i Anđela Radić s Pomorskog, Petra Barać i Josip Perkušić s Pravnog fakulteta, Iva Tojčić i Domagoj Jelić s PMF-a, Veronika Ravlić i Marija Jelavić s Umjetničke akademije, Jelena Mamut (Sveučilišni odjel za forenzične znanosti), Roberta Frleta (Sveučilišni odjel za studije mora), Monika Gabrić i Lucija Džolić (Sveučilišni odjel zdravstvenih studija), Grazia Jarni (Sveučilišni odjel za stručne studije), Mate Brkić (Sveučilišni odjel za stručne studije) i Marija Miškić s Medicinskog fakulteta/Kemijsko-tehnološkog fakulteta – studij Farmacija.

Posebna rektorova nagrada koja se dodjeljuje za izniman uspjeh u javnom nastupu, djelovanju, sudjelovanju i uspjehu na državnim i međunarodnim natjecanjima dodjeljuje se Luki Ursiću, studentu Filozofskog fakulteta, Aerotehničkoj udruzi Split s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, organizacijskom timu studentskog kongresa "1. susret znanstvenika, stručnih djelatnika i studenata na temu zaštite okoliša u Republici Hrvatskoj" koji čine studenti Ivana Drventić, Zvonimir Jažo, Franka Folo, Leonora Hibić Burtina, Jela Vukadin, Franka Lambaša, Matea Baturina, Zvonimir Jurun, Ivan Jovanović, Lucija Radaš, Ana Jerončić i Irena Krešić s Kemijsko-tehnološkog fakulteta, studentskoj organizaciji NeuroSplit s Medicinskog fakulteta, Antei Biskupić, studentici Umjetničke akademije i Anti Šimunu Majstoroviću, studentu Pravnog fakulteta.

Rektor Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Dragan Ljutić odlučio je dodijeliti i Rektorovu nagradu Slavenu Damjanoviću zbog ostvarenog iznimnog uspjeha u javnom djelovanju i društveno korisnim aktivnostima na Sveučilištu u Splitu i široj društvenoj zajednici.

Slaven Damjanović, student Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, idejni je začetnik i voditelj projekta "AirQuality Split" kojim je izrađen sustav za praćenje kvalitete zraka u Splitu.

#STUDENTI#SPLIT#SVEUČILIŠTE U SPLITU#DRAGAN LJUTIĆ#REKTOROVA NAGRADA

Izdvojeno

04. srpanj 2020 12:46