StoryEditor
Splitu špici sezone

Dnevnik splitske iznajmljivačice: Gosti i iznamljivači naveliko lažu jedni drugima, ali ovo su najgore obmane! Mogu upropastiti odmor, a neke su i kažnjive

Piše Bruna Dumanić
9. kolovoza 2019. - 00:10

Apartmani su već uglavnom popunjeni i ovih dana se tek neki iznajmljivači bave ponekim otkazom rezervacija što zbog bolesti gosta, promjene godišnjeg odmora  ili možda zbog toga što je netko nenadano našao puno povoljniji smješta,j a kako nije prvome iznajmljivaču uplatio akontaciju može potpuno "bezbolno" (što se tiče financija) otići u drugi smještaj.

Ima određen broj i onih iznajmljivača koji upravo popunjavaju kolovoz jer su tek dobili dozvole za iznajmljivanje: Uredi za gospodarstva su i ove godine bili zatrpani zahtjevima za kategorizaciju i jednostavno nisu svima uspjeli odmah izići na teren nakon predaje zahtjeva.

A na početku cijele te priče o tek legaliziranim apartmanima su majstori koji su mnogima "razvlačili" radove mjesecima.

Većini iznajmljivača je već počela sezona, a iz zgrada se čulo razbijanje zidova u budućim apartmanima što je neke  koštalo na kraju i gubitka superhost statusa i zvjezdica za koje su se dugo trudili na Bookingu i Airbnb-u jer su ih njihovi gosti loše ocijenili.

I za kraj kratak raport najčešćih prozivki iznajmljivača i gostiju zadnjih dana: neki iznajmljivači bi definitivno trebali početi govoriti istinu o udaljenosti do najbliže plaže, a gosti bi trebali znati da ne mogu dovoditi dodatne goste i životinje bez dogovora s iznajmljivačem.

Udaljenost od 100 ili 300 metara do plaže nije ista i mnogima zbog toga definitivno može biti upropašten godišnji odmor.

A imati u apartmanu koji je kategorizira 2+2 četiri odrasle osobe i četvero djece je kažnjivo što iznajmljivači znaju, ali nekim gostima se to nikako ne može dokazati...

A tek rezerviranje preko Facebook profila i onda nagla blokada sa strane gosta ili iznajmljivača tek par dana prije dolaska - posebna je priča...

SVE PROŠLE KOLUMNE SPLITSKE IZNAJMLJIVAČICE MOŽETE PRONAĆI NA OVOM LINKU

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2021 03:10