StoryEditor
Splitcimer fraj

Dnevnik splitske iznajmljivačice: Evo kakav smještaj danas traže gosti koji posjećuju gradove; Nažalost, domaći svit ih jednostavno 'prevesla', ovo su finte kojima se služe...

Piše Bruna Dumanić
25. srpnja 2019. - 22:30

Zahtjevi gostiju su razno razni, ali većina u manjim mjestima traži isto: apartman na plaži s prirodnom hladovinom, Wi-Fi, klimu, terasu, parking, namještaj da nije iz 1981. godine (kako se danas izrazio nečiji budući gost), centar, trgovinu i događanja odmah iza ugla, poneko i privatnu plažu.

U gradovima gdje su gosti najčešće na kraćem boravku uglavnom gosti traže smještaj s parkingom u blizini centra, lift ako je riječ o apartmanu na prvom ili višem katu (poznati je slučaj loše recenzije jednome dubrovačkom iznajmljivaču jer se gost nije mogao načuditi kako nekoliko stotina godina stara palača u Gradu nema lift), balkon u hladu s pogledom na more, trgovinu koja radi do kasnih sati.

Današnji zahtjev za sljedeću godinu da u mjestu gdje će boraviti gost mora biti barem jedna trgovina u kojoj cijene nisu 100% veće nego u ostatku Hrvatske - nadmašile su sve ostale zahtjeve. Kako će iznajmljivač znati kakve će biti cijene sljedeće godine? Pitanje je i hoće li uopće ta trgovina sljedeće godine raditi?

Lokacija je nešto na što iznajmljivač najmanje može utjecati (iako donekle ipak može pa makar zivkajući Čistoću da odnese hrpu smeća, ili organizirajući akciju za uređenje okućnica, ili u dogovoru s tvrtkama za upravljanje zgrada bojanjem ružnih grafita) pa loše ocjene upravo lokacije najviše "bole" iznajmljivače. Ali treba biti "fer" i prema gostu: mnogi iznajmljivači izrazito selektivno stavljaju fotografije svojih smještaja.

Pa tako npr. ako je smještaj napravljen u nekom poslovnom prostoru u prizemlju nebodera za to sigurno gost neće znati dok ne dođe pred vrata apartmana, ukoliko je riječ o nekom malom prostoru za pravljene fotografije vjerojatno će se upotrijebiti širokokutni objektiv kako bi prostor izgledao puno veći nego što je. Ako ispred prozora apartmana susjedi parkiraju automobile tu sliku gost sigurno neće vidjeti na oglasu...

SVE PROŠLE KOLUMNE SPLITSKE IZNAJMLJIVAČICE MOŽETE PRONAĆI NA OVOM LINKU

item - id = 615473
related id = 0 -> 1121310
related id = 1 -> 1119615
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. siječanj 2022 02:06