StoryEditor
SplitPOŠTANSKI PRETINAC

Djelatnici Doma uputili su dirljiv mejl podrške ravnatelju, kažu da su jednoglasno uz njega, no na jedan detalj su zaboravili. I to baš zgodan detalj

9. travnja 2020. - 18:57

Ivan Škaričić nije smijenjen. Župan Blaženko Boban odluku o karijeri ravnatelja županijskoga Doma za stare i nemoćne u splitskoj Vukovarskoj ulici prolongirao je za neka mirnija vremena.

U tu svrhu osnovane su i komisije. Dvije. Koje već punom parom rade na donošenju pravorijeka.

A dok ga ne donesu, neki mogu odahnuti. Recimo, baš zaposlenici tog Doma. Crnog, kako je stajalo u "Slobodnoj".

Njih bi, naime, jako pogodila Škaričićeva smjena. Barem se tako čini iz mejla koji su nam poslali. Prenijet ćemo ga, uostalom, u cijelosti, pa sami zaključite.

"Nadali smo se da ćemo u ovoj pandemiji postati bolji ljudi i kolege, što neki i jesu. Napadati nekoga koji je revno prihvatio brigu od preko 750 korisnika i 300 djelatnika, na tri lokacije, nije ljudski. U ovoj situaciji, kada su mnogi životi naših korisnika ugroženi, koristi se za političko prepucavanje stranaka i osuđivanja prvog čovjeka Doma, za kojeg djelatnici i korisnici imaju samo riječi hvale", piše u mejlu.

"Svi smo se nadali da će ova ugroza zaobići naš Dom jer smo pravovremeno poduzeli temeljite mjere zaštite protiv COVID-19. Bojali smo se talijanskog scenarija, te smo mi mjere poduzeli po nalogu ravnatelja i prije dobivenih uputa od nadležnih institucija jer smo svjesni osjetljivosti populacije za koju smo odgovorni", nastavlja se u mejlu.

"Mi kao djelatnici jednoglasno podržavamo našeg ravnatelja IVANA  ŠKARIČIĆA, jer smo svjedoci poduzetih mjera i njegovog predanog rada i zalaganja. Osuđujemo sve one koji namjerno žele naštetiti njemu i ovoj ustanovi", zaključuje se u mejlu.

U potpisu su stoji: Djelatnici Doma za starije i nemoćne osobe Split.

Koji djelatnici, koliko djelatnika i gdje su potpisi djelatnika pitanja su na koja vam, na žalost, ne umijemo odgovoriti. Jer u potpisu tek stoji "djelatnici Doma za starije i nemoćne osobe Split".

​Pokušali smo ih kontaktirati kako čitatelji ne bi bili zakinuti za odgovore na navedena važna pitanja. Kontakt, međutim, nismo ostvarili.

Na adresu s koje je stigao njihov mejl poslali smo zamolbu da nam se potpisnici mejla predstave tako da dopis bude vjerodostojan.

U trenutku pisanja ovog članka prošlo je više od 25 sati otkako smo zamolili autora/autore mejla podrške Škaričiću da se predstavi/predstave. A kako odgovor nismo dobili, tako je sve jasnije da nikad nećemo saznati tko je on. Ili tko su oni. A tko zna, možda se još i potpisuju, jer nije lako skupiti potpise od 300 djelatnika.

Stoga, hajdemo još malo pričekati, a dok čekamo nije zgorega malo se i zabaviti.

Elektronička adresa s koje je poslan dopis podrške Ivanu Škaričiću glasi "Dom za starije i nemocne Split - Zenta". I tu, naravno, nije ništa čudno. Naizgled.

Riječ je, naime, o službenoj adresi ustanove kojom upravlja Ivan Škaričić, odnosno čovjek čiji rad upravo propitkuju ne samo dvije Vladine komisije, nego i - policija. Po nalogu Državnog odvjetništva.

S obzirom da nismo uspjeli saznati tko je zloupotrijebio službeni mejl u privatnu svrhu - a privatna, nepotpisana podrška svom šefu svakako jest zloupotreba - dužni smo vam još jedno pojašnjenje. Zabavno, jer zabavu smo vam i obećali.

S te iste adrese elektroničke pošte Ivan Škaričić je autoru ovih redaka u nekoliko navrata slao službene mejlove. Preciznije: s adrese Doma za starije i nemoćne slao mi je odgovore na pitanja vezana za kosture koji su ispadali iz ormara koji je koristio kao gradonačelnik Omiša.

Shvaćate? Ivan Škaričić bi dobio upit da na njega odgovori kao bivši gradonačelnik Omiša - recimo, zašto je zlouporabio svoj položaj, za što je poslije i nepravomoćno osuđen - a on bi odgovarao kao ravnatelj Doma za starije i nemoćne.

Čak je s istoga mejla redakciji "Slobodne" znao slati i priopćenja, najčešće reakcije na moje članke, u kojima se potpisivao kao predsjednik omiškog ogranka HDZ-a.

Shvaćate? Ivan Škaričić je službeni mejl institucije koju vodi koristio za vlastitu političku promociju. S njega je, bez imalo dvojenja u ispravnost tog čina, slao dopise u kojima se potpisivao kao predsjednik lokalnog HDZ-a.

Ili ih je, što je još vjerojatnije, u njegovo ime slao netko drugi. Ne smijemo, naime, zaboraviti da govorimo o čovjeku koji je godinama na stolu u svojoj omiškoj kancelariji držao računalo koje nije bilo ni u struju spojeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. siječanj 2022 18:07