StoryEditorOCM
Splitnapokon

Djeca iz centra grada na bedemu Cornaro dobila ‘ljulje’

Piše PSD.
28. travnja 2015. - 20:22

Mnogobrojni roditelji kao i njihova djeca s oduševljenjem su dočekali postavljanje dječjeg igrališta uz mletački bedem Cornaro, zapadno od Đardina.

Moglo bi se reći da nije mnogo, ali da djecu veseli jer se radi o skromno uređenoj površini s jednom klackalicom, jednom ljuljačkom i penjalicom koje su unatoč tome od postavljanja u stalnome pogonu.

Posjećenost i ne čudi kada se zna da je ovo jedina takva površina u strogom središtu našega grada. Iduće je tek moguće pronaći na Zvončacu, Bačvicama ili još dalje na Manušu.

Postavljanje igrališta inicirao je kotar Grad, dok je trošak podijeljen s gradskom upravom. Grad je osigurao oko 35.000 kuna za troškove nabave, ugradnje naprava za igru djece i koševe za otpatke, dok je Gradski kotar, iz decentraliziranih sredstava koje dobiva iz gradskog proračuna, sufinancirao radove na uređenju podloge i antitraumatsku gumu ispod naprava, u iznosu od oko 10.000 kuna.

Iako su djeca oduševljena, za sada se zbog ograničenosti prostora i konzervatorskih uvjeta ne planira nadograđivanje lokacije, no iz Banovine kažu kako je dogovoreno s predstavnicima Kotara Grad da predlože još neku površinu u javnoj upotrebi i u vlasništvu Banovine koja bi se eventualno mogla, na isti način, urediti u 2016. godini.

PIŠE: K. Lujak,
FOTO: Joško Ponoš/CROPIX


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 04:09