StoryEditor
SplitTOMISLAV ŠUTA

Direktor splitskog Vodovoda: Cijevi na Gripama su toliko dotrajale da pucaju na dodir. Uhvatili smo se posla i riješit ćemo to kroz mjesec dana

Piše Ivica Marković
13. listopada 2020. - 14:54

Rijeka pitke vode jutros je "okupala" dio Dubrovačke ulice, od južnog izlaza ili ulaza u tunel u Dubrovačkoj, do križanja Dubrovačke i Poljičke ceste.

Tko zna koliko je kubika vode isteklo iz vodovodne cijevi koju su probili radnici Vodovoda i kanalizacije (ViK), koji su počeli raditi na rekonstrukciji cjevovoda u Ulici Vojka Krstulovića i još dviju okolnih ulica. I nisu radnici krivi što je cijev pukla, jer su cijevi, kako doznajemo od Tomislava Šute, direktora ViK-a, u takvom stanju, da ih je dovoljno samo dotaknuti pa da puknu. A radnici ih nisu "samo dotaknuli" nego ljudi kopaju i "lupaju" pikamerom.

Tako je taj dio grada, još za vedrog vremena bio "okupan" vodom, kao da se iz gustih i tmurnih oblaka spustilo nebo na zemlju.

- Naša tvrtka je pristupila cjelovitoj rekonstrukciji, odnosno izmjeni postojećih cjevovoda u Ulici Vojka Krstulovića, dijela Uskočke ulice i dijela Dubrovačke ulice. O tome su na vrijeme izviješteni stanovnici tog dijela grada.

Ta bi rekonstrukcija trebala biti gotova u sljedećih 30-tak dana. Radi se o problemima s vodovodnom mrežom u tom dijelu grada, koji opterećuje naše građane već dugi niz godina i mi smo sada to odlučili popraviti. Radi se o dotrajalim cijevima, koje su vrlo često pucale pa su stanovnici tih ulica ostajali bez pitke vode, rekao nam je Tomislav Šuta, direktor ViK-a.

Zanimalo nas je, hoće li, dok traju radovi stanovnici ovih ulica imati vodu.

- Bit će povremenih nestanaka, ali će svi oni o tome biti obaviješteni na vrijeme. Zbog toga, da bi bilo što manje nestanaka struje radimo provizorij, kako bi ljudi, što je više moguće imali vodu. Rekonstrukcija će biti napravljena u tri faze, koje će ići odmah jedna za drugom, zaključio je Šuta.

image
Radovi na Plakaluši
Milena Budimir
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2022 05:31