StoryEditor
SplitTRAKA NIJE DOVOLJNA

Ispod Šumice opet gromada: iz Grada poručuju da je riječ o kontroliranom uklanjanju u sklopu uređenja potkosa na Firulama

Piše Tanja Giovanelli
18. studenog 2020. - 18:12
Punta ispod Šumice postala je opasna

Iako za mnoge Splićane i Splićanke nema ljepše od šetnje uz more, pogotovo za sunčanih dana kakav je bio današnji, ovaj se vid opuštanja na potezu od Bačvica do Zente polako pretvara u ekstremnu disciplinu. Borba s odronima na ovom području sve više nalikuje borbi s vjetrenjačama, jer gdje jednu ˝zakrpe˝ druga se odvali.

Na šetnici ispod popularne ˝Šumice˝ na Bačvicama, prošle je subote tako osvanula pozamašna gromada, utjeravši strah u kosti prolaznicima koji su pretpostavili kako se radi o još jednom odronu, pa su nam u redakciju uputili ovu ˝foto notu˝ očekujući reakcije nadležnih, koji su uslijedile, uz dozu olakšanja.

Naime, kako doznajemo od Kristine Čuvalo, voditeljica Odsjeka za protokol, promidžbu i međunarodnu suradnju pri gradu Splitu, riječ je kontroliranom uklanjanju, kojeg po nalogu Banovine odrađuje poduzeće ˝Stratos˝.

Prema njenim riječima, u tijeku je izrada projekta kompletnog uređenja potkosa na Firulama, koji će se, budući da je riječ o pomorskom dobru, odraditi u suradnji sa Županijom. Iako vremenski okvir za dovršetak predviđenih radova nije poznat, iz Grada navode kako će se, radi sigurnosti građana do tada obavljati hitne intervencije poput ove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. siječanj 2021 19:25