StoryEditorOCM
SplitA DI JE NOVI VODOVOD?

Dio Žrnovčana poludio na susjede koji prolijevaju besplatnu vodu: ‘Dok gori Drognjuš, oni hlade dinje i natapaju vrtle, a nama pola dana suhe špine.‘ Iz VIK-a uputili apel

Piše SPLIT SD
19. lipnja 2022. - 20:02

Zbog visoke potrošnje vode u domaćinstvima i poljoprivredi te izvanredne situacije koja je uslijedila zbog gašenja požara na Drognjušu pojedini dijelovi Žrnovnice imali su problema sa vodoopskrbom.

Stoga iz Vodovoda apeliraju na savjesnu potrošnju vode u nadolazećim danima i mjesecima kako bi svi dijelovi Žrnovnice imali kontinuiranu opskrbu vodom. Bilo bi dobro da stanovnici Žrnovnice ozbiljno shvate nadležne iz Vodovoda, te racionalno i discplinirano troše vodu kako bi je svi ponajprije imali za osnovne potrebe, a tek onda za natapanje poljoprivrednih površina. 

- Iz Vodovoda opeliraju na savjesnoj potrošnji vode u naredim danima i mjesecima kako bi svi dijelovi imali kontinuiranu opskrbu vodom. Stoga, vodite računa kada i koliko otvarate vaše špine jer dok netko hladi dinje i natapa polje cijelu noć, drugi neće imati ni za osnovne potrebe - objavljeno je na FB stranici Žrnovnica.

A novi vodovod i kanalizaciju više nitko ne spominje. Ovaj dio Splita osuđen je na crne jame, a vjerojatno i na redukcije vode. Podsjetimo, Žrnovnica ima besplatnu vodu, ali riječ je o "divljem" vodovodu koji su mještani davnih dana sami napravili, a kanalizacija im je sanak pusti. Crne jame su posvuda.

image
Mario Todorić/Cropix
image
Vladimir Dugandzic/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. ožujak 2023 18:00