StoryEditor
Splitnevjerojatan nemar

Dijana Aničić bijesna zbog paketa koji je na adresu ‘Anđela‘ stigao 52 dana nakon proglašenja epidemije. Njezina objava digla je Split na noge

Piše Milena Budimir
19. svibnja 2020. - 12:37
 Paun Paunović/HANZA MEDIA

Lanac je jak koliko mu je jaka najslabija karika, tako je i sa državom. Kada država skrbi o svojim najosjetljivijim, najslabijim, najnježnijim – onda pokazuje svoju snagu. I srce, ako hoćete.

Na vrata udruge "Anđeli", udruge koja skrbi o djeci s najtežim tjelesnim i mentalnim oštećenjima, udruge koja pomaže roditeljima te djece, u ponedjeljak je stigao paket s 40 zaštitnih maski i dvije bočice sredstva za dezinfekciju. Bočice, jer je riječ o volumenu od 470 mililitara.

Paket je poslalo Ministarstvo za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku. Ministarstvo koje skrbi o svojim najslabijima, najnježnijima, najbolesnijima.

Taj paket koji je stigao 52 dana nakon proglašenja epidemije – je toliko "izbacio iz postola" Dijanu Aničić, predsjednicu udruge Anđeli, ženu koja je i sama majka nepokretnog djeteta, ženu koja od dana Dujina rođenja "ratuje" protiv nepravde, za bolje zakone, za veća prava, za pošten život.

- Jednostavno sam sjela i napisala status na svojem Facebook profilu, status iza kojeg stojim i sada, dan nakon, kada sam malo hladnije glave – veli nam prva među Anđelima.

A napisala je ovako:

"Pedeseti i dva dana otkako je počelo ovo s..nje, ova pandemija ludila, nakon 52 dana iz Ministarstva dobivamo ovo! Alooo! Četrdeset maskica i dvibočice sredstva za dezinfekciju. I sve to za deset visoko obrazovanih stručnih djelatnika, koji su u direktnom kontaktu sa najugroženijom populacijom na svitu – bolesnom dicom, njih 227, na četiri lokacije…".

No, dan nakon shvaćamo kako nije samo Dijana Aničić bijesna, ima nas još.

- Politički sustav upravo je pokazao svoju kvalitetu. Hoćemo li na ulicu? Nećemo. Jer se to nas ne tiče! - pišu Splićani, svjesni kako onaj koji nema u svojem domu takve probleme, a mi napominjemo kako je riječ o – djeci s najtežim oštećenima, nema ni snage u tuđe ime dizati glas.

A u Dijaninom statusu koji je digao Split na noge dalje piše:

"Šta mislite s čim smo se do sada štitili?! Struci kojoj ste zabranili rad sa korisnicima, kojoj ste uskratili i plaću! Jeste li i vašim institucijama uskratili plaću?! Samo da znate - Ministarstvo je k...c! Neću mučat, nisam ni dosad!".

Ljuta je, s pravom, dodajmo, a u srijedu će se pred udrugom na Kmanu okupiti u 11 sati ekipa – kako bi "hladne glave" pojasnili svijetu i narodu kako država sat rada logopeda plaća 25 kuna, a roditelji kada to odrade "privatno" moraju izdvojiti i više od 250 kuna, objasniti će kako je teško održati na nogama udrugu kada se radi pošteno, po svim zakonima i pravilima.

A sve u ime i za 227 djece, djece kojima treba skrb 24 sata na dan, sedam dana u tjednu.

#DIJANA ANIČIĆ#UDRUGA ANĐELI# MINISTARSTVO ZA DEMOGRAFIJU, MLADE, OBITELJ I SOCIJALNU POLITIKU

Izdvojeno

31. svibanj 2020 14:06