StoryEditor
SplitSudamja 2020

Dico, pomozite nam napraviti veliku virtualnu slikovnicu sv. Duje: šaljite nam svoje crteže, pjesme, kolaže i tekstove o splitskom zaštitniku

Piše PSD
1. svibnja 2020. - 08:27

Zašto volimo druženja s djecom? Zato što su djeca iskrena, neiskvarena, maštovita, ništa im nije teško...

E pa zato smo upravo djecu pozvali da se opet udruže s nama, ovaj put na izradi virtualne slikovnice - dječje zbirke radova pod nazivom “Moj Sv. Duje”. Pozvali smo mališane od 3 do 14 godina da nam svojim crtežima, svojim kolažima, pjesmama i tekstovima uljepšaju ove tmurne dane, da nam pomognu svetome našem Duji uljepšati njegov dan. Pozvali smo ih jer vjerujemo u njih, jer znamo da su najbolji i da ćemo od njih tek doživjeti ono najbolje što znaju i mogu. Djeca su naše blago i to floskula nije. Naši prijatelji. Naši budući čitatelji.

I baš kao što smo i očekivali, ekipa iz splitskih vrtića i osnovci pokazali su kako ne dozvoljavaju da nam koronavirus stane na put! Aktivirali su se svi, uz pomoć vrijednih roditelja, te kreativnih teta iz vrtića i učiteljica na našu mail adresu stigle su fotografije brojnih dječjih radova - crteža, sastava, pjesmica, sve redom mala umjetnička djela koja ćemo uskoro svima s ponosom pokazati.

Najbolje radove, koje će odabrati Redakcija kulture Slobodne Dalmacije, objavit ćemo 7.5.2020. godine u virtualnoj slikovnici Moj sv. Duje na portalu Slobodne Dalmacije, povodom dana proslave zaštitnika grada Splita Svetog Dujma, dok će isti dan naša i vaša Slobodna Dalmacija biti ogrnuta mega posterom složenim od radova koje ste nam slali.

Virtualna slikovnica vaše je djelo, iskreno vjerujemo - pravi poklon našem gradu za njegov dan. Moramo još jednom zahvaliti i vašim mamama i tatama, bakama i didama, tetama u vrtiću, vašim učiteljicama i učiteljima, vašim mentorima.
Prolistajte vašu i našu slikovnicu, uživajte, sačuvajte je. I neka van svima na dobro dojde Sudamja, čuvao nas sveti Duje.

item - id = 1019040
related id = 0 -> 1020083
related id = 1 -> 1019961
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2021 10:22