StoryEditorOCM
Splitidu novi izbori

Devetero vijećnika HDZ-a podnijelo ostavke u splitskom parlamentu. Vice Mihanović: ‘Mi smo obećanje ispunili, grad je u blokadi i potrebni su novi izbori‘

Piše SPLIT SD
25. travnja 2022. - 10:41

HDZ-ovi vijećnici ispunili su danas svoje obećanje te su podnijeli ostavke na svoju dužnost u Gradskom vijeću. Time su omogućili vladajućoj većini da na sutrašnjoj sjednici izglasa zadnje odluke za koje smatra da su bitne za grad te, nakon toga, i sami ispune obećanje koji su dali građanima te podnesu ostavke, objavili su iz HDZ-a.

Svih devet vijećnika ovjerilo je i deponiralo svoje izjave o ostavci kod javnog bilježnika, čime su i formalno stvorene pretpostavke da nakon sutrašnjeg dana Split krene u nove izbore.

Komentirajući ostavke u Gradskom vijeću, predsjednik splitskog HDZ-a Vice Mihanović istaknuo je kako su oni svoje obećanje dano građanima ispunili te da je sad vrijeme za vladajuću većinu da napravi isto.

– Mi smo svoje obećanje ispunili i loptica je sad na vladajućoj većini. Pozornica je sutra njihova i mogu u miru donijeti odluke koje žele i onda raspustiti vijeće, kao što su i obećali građanima. S obzirom da se grad našao u potpunoj blokadi, izbori su jedino i najpoštenije rješenje, a mi ćemo na njima pokazati da imamo najboljeg kandidata – istaknuo je Vice Mihanović te dodao kako očekuje da se vijećnici vladajuće većine neće opet predomisliti, već da će se držati svojih ranijih najava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 00:12