StoryEditorOCM
SplitSLUČAJ ZOI

Đerek bivšem splitskom gradonačelniku prijeti DORH-om zbog restorana na Rivi. Nazvali smo ga: ‘Neka radi što hoće‘

Piše SANDI VIDULIĆ
6. lipnja 2023. - 12:34

Bivši splitski gradonačelnik Ivo Baldasar 2017. godine dodijelio na tri godine atraktivan prostor na samoj Rivi firmi Teraca, odnosno njihovom restoranu ZOI. Sad se navodno ispostavilo da se radilo o uzurpaciji prostora, zbog čega u Gradu Splitu (konkretno pročelnica Maja Đerek) tvrde da će se štekat oduzeti vlasnicima restorana.

Đerek je ustvrdila kako je šokirana eklatantnim kršenjem zakona u ovom slučaju, te je najavila da će DORH-u prijaviti bivšeg splitskog gradonačelnika Ivu Baldasara, koji je, drži ona, proglasio poslovnim prostorom nešto što to nije i bez natječaja ga za smiješno nisku cijenu dao u najam tvrtki Teraca.

image

Baldasarova suglasnost

Sd/Slobodna Dalmacija

Restoran na Rivi gubi štekat s najljepšim pogledom u Splitu, plaćali su ‘siću‘. Ugostitelj: Nismo mi formirali cijenu

Nazvali smo Baldasara vezano za ovaj slučaj, nije bio nimalo oduševljen da daje izjave. Štoviše, nije nam dao priliku da mu postavimo pitanje i pritom nije bio nimalo ljubazan.

- Dobar dan, zovem vas vezano za odgovor kojeg sam dobio od Maje Đerek vezano za to što je Grad poništio odluku koju ste donijeli za davanje firmi Teraca d.o.o. u najam prostor…

- Sandi, prekinite, molim vas. Ne znam o čemu se radi. Ne bi davao nikakve izjave. Sad se moram vraćati u prošlost. Skroz sam u drugome filmu.

- To je tamo na Rivi…

- Ja vas poštujem kao novinara, ali pustite me na miru, molim vas.

- Dobro, Đerek je najavila da će to DORH-u prijaviti.

- Neka šalje što god hoće. Šta ja znam, ja se sad moram sjećati što je bilo pred deset godina. Odnosno, kad je bilo. Nek šalje šta misli da treba napraviti. Nemojte me zvati više, molim vas. Dekoncentrirate me, radim skroz druge stvari. A ona nek radi što misli da treba raditi. A što drugo da vam kažem?

- A dobro, ja sam vas morao pitati zbog toga što ona veli da u životu nije vidjela takvo kršenje zakona i da je to…

- Ma nek’ ona napravi što misli da treba napraviti - brzo je “zaključio” razgovor na ovu temu Baldasar.

Podsjetimo, o svemu ovome smo pisali u samom začetku.

‘Cili će nam štekat, zajedno s gostima, past na glavu!‘: ‘fensi‘ restoran naslonjen na južno pročelje Dioklecijanove palače nadogradio teracu, korisnici prostora u prizemlju dršću od straha

Palača nestaje pod najezdom ugostitelja: vlasnik kafića postavio štekat na zidine pa pločama zatvorio ‘Dioklecijanove prozore‘!

image

Ivo Baldasar

Duje Klarić/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix

Reagiranje vlasnika restorana ZOI, Hrvoja Malenice pročitajte na ovom linku: 

‘Nismo uzurpatori nego uspješna splitska firma koja plaća svoje račune i moli da s Gradom sklopi ugovor. Evo dokument‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 17:14