StoryEditorOCM
SplitDr. Ante Tonkić

Dekan Medicinskog fakulteta Split: Napravili smo veliki iskorak prema krajnjem cilju, a to je da KBC Split postane sveučilišna bolnica

Piše Merien Ilić
21. lipnja 2021. - 14:25

Sveučilište u Splitu, Klinički bolnički centar Split i Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu potpisali su ovog ponedjeljka Ugovor o suradnji u korištenju prostora na šestom katu bolnice na Križinama za potrebe znanstvenog rada i nastave, kao i Ugovor o suradnji u obavljanju djelatnosti dentalne medicine.

image
Božidar Vukičević/Cropix

- Potpisivanje ovog ugovora veliki je iskorak prema krajnjem cilju, a to je da KBC Split postane sveučilišna bolnica. Dvije su temeljne misije Medicinskog fakulteta: promicanje nastavne izvrsnosti i promicanje znanstvene izvrsnosti. O referencama Medicinskog fakulteta ne treba puno govoriti, tek činjenicu da ustrojavamo Medicinski fakultet u Bavarskoj, što govori samo za sebe. Ovaj ugovor doprinjet će boljoj edukaciji naših mladih liječnika i znanstvenika sa ciljem da naši mladi ostanu ovdje u Hrvatskoj, da imaju izvrsne uvjete i da to bude na korist cijeloj regiji - kazao je dekan Medicinskog fakulteta Split prof. dr. sc. Ante Tonkić.

Rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić dodao je kako je splitski Medicinski fakultet perjanica ne samo našeg Sveulilišta, nego je odabran i kao primjer za akreditaciju medicinskih fakulteta u našoj zemlji za procjenu Europske komisije.

image
Božidar Vukičević/Cropix

- Ovo je još jedan korak bliže Sveučilišnoj bolnici. Mislim da smo postigli jednu sinergiju koja daje rezultate prvenstveno u pogledu sigurnosti življenja u našem gradu. Još da odradimo transpantaciju bubrega uz matične stanice pa ćemo doseći dobar zdravstveni rejting jednog dobrog, bogatog europskog grada - smatra rektor.

Dok su prije nekoliko dana govorili o Istraživačkom medicinskom centru gdje je KBC Split nositelj, a fakultet partner, sada je obrnuta situacija kada je bolnica partner Medicinskom fakultetu.

image
Božidar Vukičević/Cropix

- Šesti kat bolnice služit će nastavi i istraživanju. Bolnica je stručna, znanstvena i nastavna ustanova. Druga djelatnost je dentalna medicina, a sada imamo mogućnost raditi onako kako to do sad nismo mogli. Općenito, radimo dobre stvarti za napredak mladih, da žive u Splitu i ostanu raditi u njemu - rekao je ravnatelj KBC-a Split prof. prim. dr. sc. Julije Meštović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2022 06:05