StoryEditorOCM
Splitnema šanse

Davor Matijević odlučan: ‘SDP neće surađivati s Puljkom na nacionalnoj razini, ljevica će ovaj put biti razjedinjena...‘

Piše Tanja Gattin
12. veljače 2024. - 18:19

Nakon što je gradonačelnik Ivica Puljak na jučerašnjoj konferenciji za medije komentirao mogućnost koaliranja stranaka centra i ljevice, Davor Matijević, predsjednik splitskog SDP-a je kazao da neće doći do suradnje SDP-a sa strankom Centar na nacionalnoj razini.

- Već dugo razgovaramo s različitim političkim opcijama. Želimo da dođe do ujedinjavanja - kazao je jučer Puljak.

- Mi smo potpuno drugačiji od Centra Ivice Puljka. Imali smo lošu suradnju i to dva puta u Splitu. Također, Ivica Puljak bio je dosta nekorektan prema SDP-u i predsjedniku Peđi Grbinu. Njegov potez je potez očajnika i u nedostatku koalicijskih partnera, nakon što se posvađao sa svima s kojima je surađivao, sada on odjednom zaziva ujedinjenje.

Puljak je imao loše odnose sa svim partnerima i to se sada jasno reflektira. Mnogi su tu bili - Dalija Orešković, Fokus, SDP, pa i splitski Možemo!. Ni s kim nije imao dobre odnose i on je zadnja osoba koja bi se trebala pozivati na ujedinjenje. No, s jednim se slažem s njim, a to je da se protiv HDZ-a treba ujediniti, ali mislim da je čak i u tom pogledu zadnji jer je upravo on taj koji kadrovira članove HDZ-a.

- Uvjerili smo se u to, već više puta. Osim toga, jako je nekorektan prema splitskim SDP-ovcima, čak nam je i vijećnika u Gradskom vijeću ukrao. Suradnje na parlamentarnim izborima neće biti i to je naš stav, odnosno to je stav i središnjice i Peđe Grbina. Ovo je borba Ivice Puljka da se politički etablira, te da preživi, ali ovaj put će ljevica biti razjedinjena - komentirao je Davor Matijević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 04:02