StoryEditor
Splitmaškarana ekipa

Krnjeval u Đardinu: nakon Kreše Bengalke na binu se popeo Grdović, dvije cure u originalnim kostimima uljepšale su mu nastup

25. veljače 2020. - 20:11
Vladimir Dugandžić/HANZA MEDIA

Mladi i stari, oni s maskama i bez njih, okupili su se večeras u Đardinu gdje se održava splitski krnjeval. Krenuo je i nastup Kreše Bengalke.

Sreli smo žensku ekipu koja je svoje maske duže planirala. Gusarica, panda, klaun i kauboja odrabrale su naše Splićanke koje nam kažu kako obožavaju maškare.

- Već odavno smo znale što ćemo biti i same smo šivale dijelove kostima. Trebala je s nama biti i anđelica, ali se nažalost razbolila - govore nam ove gospođe.

image
Ana Franić

Dodaju kako su malo razočarane splitskim krnjevalom jer imaju osjećaj kako se svake godine sve manje i manje ljudi maškara.

- Nadam se da će kasnije biti više svita, šteta da ova tradicija propada - za kraj će naša kaubojica.

Mare, Bruna i Bruna maskirale su se u praščića, cvijet i pandu i kažu nam da svake godine istu masku nose.

image
Ana Franić

-Tradicija nam je svaki godine maskirati se i doći na karneval, malo zabaviti. Sin mi također voli maškare tako da smo i zbog njega ovdje - govori nam Mare, odnosno praščić.

Ali, ne skrivaju svoje razocarenje sto je krnjeval samo u Đardinu.

- Prije bi bija pun grad i bija je gušt, a sad se nekako razvodnilo. Koliko para su dobili za organizaciju, tribalo je ovo bit jos luđe - zaključuju.

Dobru zabavu najavio je i sam Mladen Grdović, čiji je nastup na rasporedu nakon proglašenja najboljih maski iza 9.30.

- Drago mi je nastupati u Splitu, ovo je moj grad, a i dobro je što je nastup malo ranije zbog djece. Volim maškare one me podsjećaju na djetinjstvo i ona vremena kada smo tradicionalno obilazili kuće - rekao nam je Grdović.

Čim se popeo na binu zaradio je veliki pljesak, a svoj koncert otvorio je pjesmom “Evo mene moji ljudi”.

Dok je pjevao “Crveni Ferrari”, na binu su se popele dvije cure u svojoj maski, crvenom Ferrariju” i izazvala opće oduševljenje

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. siječanj 2021 11:47