StoryEditor
SplitKORONA NAVIJANJE

Danas se otvara fan zona na Zvončacu u povodu Europskog nogometnog prvenstva. Karaman poručuje: Nećemo dopustiti gužvu, mjere će se poštovati!‘

Piše Merien Ilić
11. lipnja 2021. - 08:43

Legendarna bašta Zvončac na kojoj su se nekad održavali popularni plesnjaci, uređuje se za potrebe fan zone koju u povodu Europskog nogometnog prvenstva organizira Damir Karaman iz firme Karaman koncert, koji je sličnu priču radio i 2018. godine u Đardinu tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva.

Bašta se otvara danas, a u njoj će ljubitelji nogometa moći pratiti utakmice na velikom ekranu sve do 11. srpnja. Ulaz je besplatan, a Karaman obećava navijačku atmosferu, besplatno piće na sv. Antu za sve koji se zovu Ante, na dan kada igra Hrvatska protiv Engleske i još puno iznenađenja.

image
Zemljište u vlasništvu poduzetnice Marine Wallner nova je lokacija fan zone 
Jakov Prkić/Cropix

I sve bi to bilo u redu da nema korone. Ljudima zaista nedostaje malo šušura i događanja na otvorenom, pa je tako i Đardin pun posjetitelja u povodu gastronomskog događanja koje se odvija proteklih dana. Kršenja mjera nije bilo, navodno. No zanimalo nas je kako je moguće poštovati epidemiološke mjere u navijačkoj atmosferi.

'Imamo sve dozvole'

– Sve ćemo organizirati po aktualnim epidemiološkim mjerama, u dogovoru sa Stožerom civilne zaštite, a na ulazu će biti dezinficijensi. Ne brinite, dobili smo sve potrebne dozvole. Ukoliko dođe prevelik broj ljudi, nećemo dopustiti gužvu jer razmak treba biti metar i pol na otvorenom.

No prostor na Zvončacu je prilično velik, pa vjerujem da neće biti problema, a zaista smo se potrudili urediti ga za ovu priliku, bio je prilično zapušten i derutan. Pokupili smo smeće, pokosili travu, odnijeli glomazni otpad... – navodi Damir Karaman.

image
Damir Karaman 
Nikola Vilić/Cropix

Ako se prostor pokaže kao dobar, razmislit ću o njegovom daljnjem korištenju, naravno, u dogovoru s vlasnicom – kazao nam je Karaman misleći na građevinsku poduzetnicu Marinu Wallner, čije atraktivno zemljište smješteno južno od zgrade Banovine i pripadajući objekt nisu do sada imali sreće.

Posljednji pokušaj "kultiviranja" bašte u ugostiteljski objekt je propao, a derutne betonske prizemnice u uvali Baluni godinama su koristili narkomani, mnogi su tu odlagali raznorazni otpad, pa su zabilježeni i požari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. srpanj 2021 09:55