StoryEditor
SplitNije trend

Danas broj oboljelih na respiratoru u KBC-u Split nešto manji, dr. Ivić poručuje: ‘Imamo mali pad, dobro je da je tako. No brojke se mijenjaju iz sata u sat...‘

2. travnja 2021. - 09:05
Duje Klarić/Cropix

Nakon nekoliko dana što su brojke onih najtežih bolesnika na Covid - 19 virus, koji se nalaze u Jedinicini intenzivnog liječenja (JIL) KBC-a Split, rasle, danas su one u malom padu.

- Trenutačno na mehaničkoj ventilaciji (respiratoru) imamo 20 bolesnika, što je mali pad i dobro je da je to tako. No, te se brojke mijenjaju iz dana u dan, rekao bih iz sata u sat, pa ne možemo govoriti o nikakvom boljem trendu, rekao nam je izv. prof. dr. sc. Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split.

Današnja brojka hospitaliziranih na infektologiji i u Covid bolnici je 160, a svakodnevno na hitni infektološki prijam, dolazi 70-tak naših sugrađanki i sugrađana koji trebaju pomoć, odnosno pregled zbog težih simptoma Covid infekcije.

Važno je napomenuti da je brojka onih koji su dolazili tražiti pomoć na hitnom infektološkom prijamu, u vrijeme najgore Covid situacije u Splitu, u tzv. drugom valu bila 100-tinjak pacijenata dnevno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2021 23:21