StoryEditorOCM
Splitdavne 1989. godine

Damir Tolj o svojoj povezanosti s Novinom: U vojsci u Šumadiji san svaki dan dobija ‘Slobodnu‘, pretplatila me majka

Piše Milena Budimir
9. lipnja 2023. - 22:28

Pronaći u gužvi dobitnika godišnje nagrade "Miljenko Smoje" nije bilo jako. Nije bilo jednostavno niti ga oteti čestitarima.

- Tolj - tako smo uzviknuli, a pravo na to nam je dala činjenica da smo dijelili tešku, crnu makinju u Gradskoj prije, pa pristojno rečeno - četvrt stoljeća.

- Lipo je, veselo je, nadam se da svi guštaju. Rođendan je rođendan, fešta je fešta, a ja eto iman dodatan razlog za slavlje - nasmijao se Damir, prekaljeni reporter Novine, koji, kako sam veli, nije nikad za nikog drugog napisao ni slova.

- Sve šta san ikad napisa, napisa san u Slobodnu - tako će.

Kad kolega dobije zasluženui nagradu tada nastupa "raznjež", to je riječ za urednika Ivu Bonkovića koji vrijedno radi popis novonastalih. Ovu mu dajemo gratis...

- Jel znaš da san u vojsci u Šumadiji, bila je 1989., dobija "Slobodnu" svaki dan, pretplatila me majka - kaže Tolj, znamo, sad znate i vi.

Nije floskula kada veli da je odrastao uz Novinu, uvik je bila doma, na stolu.

- Godine prođu brzo, a nikad ne znaš kad će naletiti tvoja. Osjeti čovik kad dođe, tako je valjda ova godina moja - kaže nam Damir Tolj, naglašavajući kako nije jedini u redakciji koji je zavrijedio nagradu:

- Ima nas u redakciji istih, sličnih, a zaslužili su mnogi - skromno će.

A mi znamo. Znamo, Toljero da si zavrijedio svaku!

image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 05:11