StoryEditor
SplitKAD NE IDE DRUGAČIJE

Damir Barbir prijavio Grad MUP-u: Ni nakon 150 dana nisu proveli mjere koje su tražili vatrogasci za Papandopulovu ulicu, neka dođe inspekcija!

2. studenog 2020. - 12:53
Saša Burić/Cropix

Damir Barbir, predsjednik GK Trstenik, prijavio je Grad Split MUP-u zbog neprovođenja odluke Javne vatrogasne postrojbe Split od čijeg je krajnjeg roka, kako navodi, prošlo više od 150 dana.

Radi se o zapisniku JVP-a Grada Splita u kojem je utvrđeno kako vatrogasni pristupi u Ulici Borisa Papandopula nisu obilježeni kako propisuje Pravilnik o uvjetima za vatrogasne pristupe, zbog čega vatrogasci ne mogu učinkovito gasiti požar predviđenom vatrogasnom tehnikom.

Slijedom navedenog, naloženo je gradskom Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo i redarstvo i mjesnu samoupravu provedbu propisanih mjera u roku od sedam dana od primitka navedenog zapisnika, o čemu je izviještena Policijska uprava splitsko dalmatinska, Inspektorat unutarnjih poslova.

- Međutim, citirani odjel Grada Splita do današnjeg dana nije proveo naložene mjere, stoga su i dalje stanovnici Papandopulove ulice u diskriminiranom položaju u slučaju izbijanja požara.

S tim u vezi, molim Vas da u cilju otklanjanja navedenih propusta sukladno članku 45. Zakona o zaštiti od požara provedete odgovarajući inspekcijski nadzor nad Gradom Splitom i utvrdite sve činjenice i okolnosti te me o rezultatima istog izvijestite - navodi Damir Barbir u svom dopisu koji je naslovljen na Nikolu Turkalja, načelnika Sektora za inspekcijske poslove MUP-a.

image
Duje Klarić/Cropix
image
Prva stranica prijave
Gradski Kotar Trstenik
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. siječanj 2021 15:51