StoryEditor
SplitFOKUSIRAJMO SE

Dalmatinski poduzetnici poručuju budućim pobjednicima lokalnih izbora: ‘Neka vam gospodarstvo bude prioritet, olakšajte nam, a ne zagorčavajte život‘

Piše PSD
4. svibnja 2021. - 19:09
Zdravko PlazonićSasa Burić/Cropix

Dalmatinska podružnica Hrvatske udruge poslodavaca oglasila se u povodu predstojećih lokalnih izbora 16. svibnja.

- Sve pršti od predizbornih obećanja, realno izvodivih i ne tako realnih. Kao što krovni HUP brine za interese poduzetnika Hrvatske, tako i dalmatinski HUP zastupa interese poduzetnika u četiri dalmatinske županije.

Mi se ne bavimo politikom, ali želimo poslati poruku budućim pobjednicima lokalnih izbora. Ono što mi - poduzetnici Dalmacije očekujemo od svojih gradova, županija i općina je da se fokus usmjeri na gospodarstvo, da se poveća efikasnost rada službi i upravnih odjela, da nam se poslovni život olakša, a ne zagorča, da ne čekamo građevinske dozvole do granica krajnjeg iscrpljivanja - navodi se u njihovu priopćenju.

Očekuju, nastavljaju, da se fiskalna i parafiskalna opterećenja koja su unutar ingerencija lokalne uprave svedu na stimulativnu razinu.

image
Sasa Burić/Cropix

- Tražimo da vaš rad bude odgovoran i transparentan, jer je transparentnost najbolje sredstvo u borbi protiv korupcije. Da ne zaboravite tko puni vaš proračun i da ne opstruirate već potičete i promičete poduzetništvo.

Očekujemo da poticajna sredstva Europske unije budu utrošena u projekte koji doprinose razvoju lokalne zajednice te da se razvijate i rastete po principu dobre uprave i servisa poduzetnicima i građanima.

U cilju postizanja tih očekivanja, tražimo da u svakom gradu i općini imenujete osobu koja će biti zadužena za komunikaciju s poduzetnicima - stoji u priopćenju koje potpisuje Zdravko Plazonić, predsjednik Izvršnog odbora HUP-a, podružnice Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2021 20:19