StoryEditor
Splitposljednje poruke biračima

Dalmatinski HDZ-ovci: Svojim ministrima bit ćemo za vratom

9. rujna 2016. - 02:01
mediji_hdz5-090916

Dio kandidata na listi HDZ-a u X. izbornoj jedinici na završnoj konferenciji za medije u Splitu komentirao je prethodnu kampanju, te uputio posljednje poruke biračima.

Nositelj liste Damir Krstičević kazao je kako je "sjajno predvoditi listu vrijednih ljudi u najboljim godinama", te kako su oni razlog zbog čega je optimističan uoči nedjeljnih izbora.

- Pred birače smo u ovu kampanju izašli ponizno, spremni saslušati i kritike, i nismo vodili negativnu kampanju, već je isključiva tema bio naš program koji ima puno konkretnih ideja i rješenje. Evo i skup na Rivi, bio je veličanstveni praznik demokracije. HDZ se posljednjih mjeseci promijenio, a nastavit će se mijenjati i od ponedjeljka.

Pozivam mlade da izađu na izbore, jer samo o njima ovisi kakave će Hrvatska biti. Oni nisu opterećeni prošlošću, već su naša pokretačka snaga - kazao je Krstičević, uz napomenu kako "više nema vremena za aksperimentiranje ni čekanje, treba nam čvrsta osoba koja vraća vjerodostojnost, a to je jedino gospodin Andrej Plenković".

- Zavrnuli smo rukave i obišli svaki kantun Splita i Dalmacije. Čuli smo ispovijedi i kritike, probleme svih tih ljudi. Ti susreti su u mom srcu i oni su mi najveća obveza da sutra kao saborski zastupnika da to što sam čuo bude pretočeno u zakonska rješenja.

Ukoliko to tako ne bude ja više neću moći priko grada proć. Emocije su zajebana stvar, a jedino s emocijama možemo dobiti dodanu vrijednost koja će nas svih gurnit naprid - rekao je Andro Krstulović Opara, uz obećanje kako "kad ode u Zagreb, neće zaboraviti na Split, već će im biti za vratom, ako bude tribalo i zagrmit".

- Želim život u gradu u kojem će se zasnivati ponosne i zadovoljne obitelji. Kad krene Splitu i Dalmaciji, krenuti će i Hrvatskoj - podvukao je HDZ-ov kandidat za idućeg gradonačelnika Splita.

Da će 'visit za vratom' premijeru Andreju Plenkoviću obećao je i Ante Bačić Bačo, a sve kako bi se obećanja dana u ovoj kampanji, a odnose se na mlade i studente, u potpunosti ispunila. Blaženko Boban zamjerio je nadlijetanje aviona s političkom porukom za vrijeme proslave Male gospe u Solinu, i to „onih koji su protiv vjeronauka u školama“.

Goran Dodig iznio je prijedlog da prvašiće prvog dana škole od iduće godine na klupama dočeka mala hrvatska zastava, kako bi se od djetinstva učili njegovati ljubav prema domovini, što je po njemu „jednako važno kao i kurikularna reforma“.

Petar Škorić pozvao je svih na izbore kako ne bi umjesto „žive legende domovinskog rata“, misleći na nositelja liste u X. izbornoj jedinici Damira Krstičevića, "na vlast došli oni koji su u svom mandatu marginalizirali Split i Dalmaciju".
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. kolovoz 2022 20:41