StoryEditorOCM
Splitmilina

‘Dabogda zauvik!‘ Poznati Splićanin objavio video s Pjace, ljudi komentiraju da nešto ljepše odavno nisu vidjeli

Piše SPLIT SD
7. prosinca 2023. - 08:10

Društvene mreže pune su splitskog grintanja oko neokićene otužne splitske Pjace na kojoj se ovih dana slabo vidi blagdansko blještavilo.

Međutim, radijski voditelj i pjevač Tonći Kesić objavio je na Facebooku video s Narodnog trga, kako se službeno zove Pjaca, uz kratku i jasnu poruku: Dica "skvotirala" Pjacu! Dabogda zauvik...  Njegova objava ekipu je ‘izbila iz cipela‘, pa smo video uz njegovu dozvolu odlučili podijeliti s čitateljima.

A što se to tako neobično dogodilo na Pjaci? Dica! I to igraju vatalo.

‘Ovo je definitivno najbolji video šta san vidija u zadnje vrime‘, ‘Ovako u vrime korone prošao preko Carrarine, i vidim dicu kako igraju balun. Otprilike kao kad su snimili ribe da su se vratile u venecijanske kanale‘ 

Da, baš tako. Centar Splita glavinja između dvije krajnosti - ljetnog košmara i prekrcanosti turistima i zimske tuge kad gotovo da nema pasa u gradskoj jezgri. Stalnih stanara, pa tako ni djece u centru gotovo da nema, a na žalost sve je manje i sadržaja zbog kojih djeca iz ostalih kvartova idu tamo. Sad im je veći hit bauljati u Malla.

Svakako, od prizora razigranih dječaka na Pjaci zagrijalo nam se srce i vrlo rado bismo napisali da se nadamo da ćemo ih i ubuduće tamo češće viđati. Možemo se mi nadati, ali nekako sve vodi u drugom smjeru.

Nego, da bar mrvicu okite, neće Split propast ulože li u par balunčića i girlandi na glavnom trgu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 05:22