Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

Koronavirus
StoryEditor
Splitnedostatak kvalitetnog kadra

Da bi došli do radnika, besplatno nude tisuće kuna vrijednu edukaciju

Piše Ivan Kaštelan
23. studenog 2016. - 00:51
hgshg

Da je usprkos visokoj nezaposlenost pronaći IT stručnjaka kojeg će duži period zadržati u svojoj tvrtci, postala prava avantura, i nije neka novost, s tom se realnošću susreće sve veći broj poduzetnika.

Problemu nedostatka odgovarajućeg kadra doskočili su u turističkoj agenciji Adriatic.hr, koji će zainteresiranima osigurati besplatnu edukaciju, komercijalno vrijednu nekoliko tisuća kuna, a najuspješnijim polaznicima će automatski ponuditi i posao.

U pitanju je tečaj za PHP, najpopularniji 'serverski jezik' na internetu, kojeg koristi više od 80% poznatih web sitova, a broj tvrtki koje ga žele primijeniti na svojim projektima je još veći. Nakon završene 'PHP Akademije', tvrde, njeni polaznici će biti u mogućnosti samostalno raditi na budućim projektima.

Prijave traju još dva dana (do 24. studenog. 2016.), a predavanja koja počinju 5. prosinca održavat će se radnim danom u kasnim popodnevnim satima.

Nakon prve Akademije održane prije četiri godine, od 19 polaznika, njih 10 je dobilo ponudu za radno mjesto.
- Broj polaznika je naravno ograničen, što zbog ograničenja prostora, a i zbog same kvalitete izvedbe Akademije. Predviđeno je 20-25 polaznika, a sam broj kandidata kojima će biti ponuđeno radno mjesto u konačnici ovisi uglavnom o njihovom angažmanu. Uz teorijski dio polaznici će imati i praktičan rad te će tijekom održavanja izraditi i određeni projekt koji će uz navedeni angažman na Akademiji i završni intervju pripomoći u izboru kandidata kojima će biti ponuđeno radno mjesto – kazuje Ivan Bašić, iz Odjela ljudskih resursa Adriatic.hr-a, turističke agencije sa sjedištem u Splitu, preko čije platforme je rezervirano preko pola milijuna noćenja u protekloj sezoni.

S obzirom na ograničeni broj polaznika zanimalo nas je koji način će oni biti odabrani.
- Prvi kriterij će biti motiviranost i želja za učenjem. Cilj nam je izabrati kandidate koji zaista žele unaprijediti sebe i steći nova znanja te polaznike koji vide svoju budućnost u ovom polju. S obzirom na koncept Akademije prednost će ipak imati polaznici koji imaju neka osnovna znanja o programiranju u bilo kojem programskom jeziku, a pogotovo u PHP- rekao nam je Bašić.

Izdvojeno