StoryEditorOCM
Splitprijeti mu kazna

Čuvenom profesoru splitskog Pravnog fakulteta Nikoli Viskoviću banuli policajci i pretresli mu stan: ‘Netko je dojavio da posjedujem pištolj, a znate što su mi našli?!‘

14. svibnja 2022. - 08:25
Profesoru Nikoli Viskoviću naknadno je stigao poziv za Prekršajni sud uz optužni prijedlog prema kojem mu prijeti novčana kazna od 8000 kuna za 'nelegalan posjed oružja B kategorije'Paun Paunović/Cropix

Muškarcu iz Splita banula su na vrata tri policajca u civilu, pokazali značke i nalog za pretragu zbog sumnje da posjeduje pištolj. Upoznali su ga s njegovim pravima, pozvali dva svjedoka i sat vremena provodili pretragu.

Reklo bi se, uobičajena vijest iz Crne kronike. Reklo bi se, također, uobičajen tretman kada policija reagira na dojavu da neka osoba posjeduje oružje. Pogotovo ako se radi o osobi suspektnog ili prijetećeg ponašanja, a kada se tome pridoda podeblji kriminalni dosje, policijskog opreza nikada dosta.

U ovom slučaju začuđuje, pak, činjenica da su na opisan način postupali u obiteljskom domu 84-godišnjeg profesora emeritusa Splitskog sveučilišta, aktivista za ljudska prava dr. Nikole Viskovića.

Provokacija i maltretiranje

Ne samo da su detaljno pretražili ra...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 12:07