StoryEditorOCM
SplitMUTAN POSAO OKO OSIGURANJA

Curi iz Puljkove špine: milijunski posao bez natječaja dobila firma za koju radi suprug zaposlenice gradskih financija. Zašto proći jeftinije, bolje uzeti brokera i platiti 450 % skuplje?

Piše Milena Budimir
16. svibnja 2022. - 23:03
Ivica Puljak je angažman brokera, koji s gradom posluje još iz vremena Andre Krstulovića Opare, opravdao uštedama od kojih, očito, ništaTom Dubravec/ Cropix

Sjećate li se brokerske tvrtke “Rheos”, koja je trebala postati jedini posrednik za osiguranje cjelokupne gradske imovine i tvrtki u vlasništvu Grada Splita?

Kako je riječ u totalu o policama vrijednim otprilike 15 milijuna kuna uzburkale su se tada strasti među političarima. Vladajući su nam pojasnili kako je ugovor s tom tvrtkom naslijeđen, a da su oni odlučili nastaviti suradnju zbog pozitivnih iskustava. Na pitanje zašto se drugim brokerskim tvrtkama institutom javnog poziva nije dala prilika da se prijave za suradnju s Gradom – nikada i nismo dobili odgovor, samo smo u više navrata bili obaviješteni kako spomenuta suradnja neće Grad koštati ni kune.

Samo par mjeseci poslije u zaključku objavljenom u Službenom glasniku o tome kako u Banovini pokreću postupak zajedni...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 19:08