StoryEditorOCM
Splitfacebook status

Čupić: Ono kad Relković orkestrira ujedinjavanje ljevice u Splitu

Piše PSD
29. ožujka 2021. - 20:13

Renato Čupić, gradski vijećnik stranke Pametno, na svom se Facebook profilu osvrnuo na Ivicu Relkovića koji je najavio kandidaturu za gradonačelnika Zagreba, a njegov status možete pogledati u nastavku.

- Malo da pročistim šumove u eteru (znam da će me zvati i moji da nije u redu ikoga napadati, ali je jače od mene ... šta ću nisam za političara pa ni ne idem na ove izbore). Ne mogu gledati nepoštenje i gotovo pa oprostite.

Nisam mislio uopće spominjati IVICU PULJKA (a i oni koji me prate znaju da ga nisam spomenuo ovako od onog razilaženja), ali ne volim kad njegov idejni stvaratelj s desna, s nekad našim parama stvara krivu sliku u javnosti. Zato ih ovim postom moram malo "centrirati" tamo gdje pripadaju. Drsko zvuče po medijima njihovi pozivi na ujedinjenje, zamislite ovaj put ljevice, oko eto baš njegovog visočanstva, Puljka. Naravno, računajući na zaboravnost glasačkog tijela ... a i čime žele opteretiti sve lijeve stranke kako se nisu htjele ujediniti oko velikog maga.

Prije svega, samo brzinska napomena o kakvim se ljudima radi. Za promociju po medijima, uljepšavanje i iskakanje iz paštete koristi se zajednički novac za kojeg su mnogi u Pametnom volonterski radili 10 godina. Sav novac iz Gradskog vijeća za politički rad pokupila je njegova sadašnja stranka Centar. Niti kune nije ostavio sadašnjem Pametnom. Pa ipak sa svim tim medijskim ulaganjem prema zadnjoj anketi N1, gdje Puljak i Relković obitavaju više od nekih njihovih voditelja, Centar je ispred koalicije Pametno je za samo 2% (koalicija je taj tjedan tek bila objavljena).

Inače, kao najbliži suradnik Puljka iz prošlosti imam toliko materijala (bio sam brži od njihovog brisanja ) da bi se mediji mogli naslađivati do izbora, svaki dan, ali bi to bilo s moje strane pretjerano granatiranje (za sada). Jednostavno, nisam takav čovjek (dok se ne dirne mene ili moje prijatelje). Neka skupi svoje glasove takav kakav je, a i o bivšima sve najbolje (osim ovoga centriranja).

Pa evo samo neke činjenice:

Gospodin je nakon ulaska Marijane u Sabor pokušao razbiti Pametno u Splitu, ali srećom nije uspio! Silujući Statut i demokraciju dok će za iste stvari prozivati sve druge druge, a sve zbog svoje neutažive ambicije "postati gradonačelnikom Splita" (jesam vam pisao još tada).

Za Sabor mu je tada trebao Relković pa je po potrebi otišao čak i u to desno dvorište. Pravdajući se svojim "odrastanjem" iako svi znamo da su glasovi bili u pitanju. Duboko penetriranje uz izdaju prijatelja. Međutim, sada u Splitu, Relković ne prolazi. Desno manjka glasova pa pokušava hvatati u drugom bazenu. Onom lijevom.

I nema gdje neće zagrabiti, čak i u Udrugu poduzetnika jer po potrebi je i neoliberal. Uspio je u tom svom bosanskom loncu spojiti cijeli politički spektar. I lijevo i desno i liberal i neoliberal i centar i ujedinjavati i razjedinjavati.

Samo recite, po narudžbi, kao Glovo. Može i s više kečapa. Ne bi me začudilo i da jaja dijeli za Uskrs kao podsjetnik na ego (JA pa JA). A jaja bi mu i kod vjernika dobro došle kao reklama za vjeronauk. Sve će on biti.

Zajednički nazivnik svemu je ta želja za moći. Ništa drugačija od svih onih političara koje debelo zbog toga ne volite. Ovdje je upakirana u taj kulturno-znanstveni celofan.

Recimo, da je tako VELIKI čovjek (Čovjek i po) zar ne bi bilo pošteno od njega da pozove na ujedinjenje oko nekog drugog kandidata ljevice . Za razliku od toga, poziva sve druge da se ujedine oko NJEGA. Ne bi li bilo logično da drugi to naprave ako je tako veliki mag prepoznat.

Sad je čak izašao i s tim sloganom "ČOVIK I PO" (sinko moj kako pretenciozno, baš nalik njemu dobro mu se PR uvlači, lova je to sinko ), a u stvarnosti je samo pola čovjeka. Druga polovica je njegov ego. Jednom kad ga se riješi postat će opet cijeli čovjek. Gadno je to koliko te politika može daleko odnijeti od stvarnosti.

Sad se čak ni SDP-u vrata ne zatvaraju, a toliko ih pljucao 2017. godine ("krivi su za 100% problema u Splitu"). Samo, promijenila se situacija, treba i te glasove. Ivošević je bio neuk i vulgaran, bit će i on dobar.

Nažalost, kod ljudi koji ih dovoljno ne poznaju, tako nešto i prolazi. Kako i ne bi kad je i kod nas prolazilo 10 godina dok nismo shvatili da je to sve prodavanje magle za osobnu ambiciju. Naša je krivica što mi nismo nikad bili ambiciozni.

Magla se lako proda, ipak se radi o uglednom intelektualcu, međunarodno priznatom znanstveniku, kulturnom, a sada još i dodatno s novcem koji taj plašt čini sjajnim. Sinko moj, samo što nije osnovao Hajduk i izgradio Dioklecijanovu palaču.

U stvarnosti je car gol. Niti jednu točku za sjednicu Gradskog vijeća nije pripremao prethodne 4 godine jer je stvarao sliku sebe, "znanstvenika po Hrvatskoj", za ulazak u Sabor ili mjesto ministra znanosti. A čovjek toliko ne zna o Splitu da su ga Ivošević i Kerum razbili u kvizu poznavanja grada. I da ne nabrajam, ne zna ni razliku između gradskih i državnih cesta, a program mu je provoditi projekte koje je HDZ započeo.

Da mu student tako nespreman dođe na ispit pao bi kao kruška.

Ipak, za kraj, opet, svu sreću i njemu želim na izborima, takav kakav je neka uzme glasače koji vole takve ili one koji će ostati zaslijepljeni paketom pojave i medijskim bombardiranjem.

A kako je politika takva, šporka, možda mu netko takvom i ruku pruži, za svoju stolicu. On će je svakako ponuditi svakome tko mu treba, ne bojte se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 15:53