StoryEditorOCM
Splitsnimljeno dronom

Čudovište od 27 katova, visoko 110 metara: pogledajte kako u Splitu ubrzano niče najviši toranj u Hrvatskoj i kakav se spektakularan pogled na grad već sad pruža s vrha zgrade

Piše M.M.R.
20. studenog 2017. - 12:54
toranj00

'Najveći toranj u Hrvata još uvijek raste... čudovište od 27 katova, 110 metara... novi vidikovac u Splitu', stoji u opisu spektakularnog videa snsimljenog dronom koji prikazuje kako na raskrižje Ulice Domovinskog rata i Puta Stinica ubrzano niče West Gate 2, najviši toranj u Hrvatskoj.

Dovršetak izgradnje drugog poslovnog tornja u kompleksu koji je projektirao arhitekt Otto Barić planiran je za Uskrs 2018. godine, a radovi su započeli početkom siječnja ove godine.

Kako je za 'Slobodnu' otkrio Josip Komar, prvi čovjek "Westgate Towera", u konačnici bi toranj "B" trebao biti visok 110 metara, čime će biti i službeno najviša građevina u Hrvatskoj.Počinje izgradnja sjevernog tornja u sklopu projekta 'Westgate': prvi gosti najvišeg hotela u Hrvatskoj stižu za Uskrs 2018.

Imat će šest podzemnih etaža, prizemlje i 27 katova, ukupne površine 35.000 četvornih metara. Projekt ima mješovitu namjenu, a hotelski dio objekta imat će 189 soba, četiri apartmana, wellness, fitness, kongresni centar, restorane i barove... U drugom dijelu objekta bit će sjedište nekoliko tehnoloških kompanija.

Kako napreduje izgradnja objekta koji će zauvijek promijeniti vizure Splita, možete vidjeti na snimci objavljenoj na Facebook stranici Cro Drone.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 07:42