StoryEditorOCM
SplitKAOS U PORTU

Čudo da se na splitskoj Zapadnoj obali ovog ljeta nije dogodila tragedija; ‘Nije bilo petka bez galame i incidenta‘. Nered je svakodnevan, krše se zakoni..., a tek broj plovila!

19. rujna 2022. - 22:27
Split, 020922. Zapadna obala. Brodovi i jahte cekaju gorivo na benzinskoj crpki INA, najveca guzva je petkom kada se vracaju brodovi iz cartera i izletnicki brodovi.Vojko Bašić/Cropix

U sjeni izazova koje na gradske prometnice donosi turistička sezona, a o čemu se puno govori i piše; ostao je promet na moru. Stanje u Gradskoj luci je u najmanju ruku uzbudljivo, dok će ga oprezniji poznavatelji opisati i opasnim.

Na tragu ćakule i sami smo se uvjerili da je pogled sa Zapadne obale, a pogotovo petkom, uoči tjedne smjene gostiju, kada pusti čarteraši navale na tamošnju pumpu, uz sveprisutne taksi-brodice, barkarijole i trajekte koji neumorno navaljuju s otoka na kopno i obrnuto; ravan dobrom akcijskom filmu. Pa, iako, očekivano, nismo zatekli krvave okršaje - napetosti i jurnjave, uz neizbježnu dozu bezakonja (a valja dodati - i golotinje) nije nedostajalo.

U širem okružuju tamošnje benzinske pumpe, pred kojom je nedavno potonuo brod nakon što se u mul zaletio ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 16:00