StoryEditor
SplitZOVI ČOVIKA

Čuda se događaju: građani prijavili ilegalno parkiralište u pješačkoj zoni u centru Splita, a redari promptno reagirali i uklonili vozila

3. veljače 2020. - 11:42
Komunalci su najavili da će i u narednim danima kontrolirati ilegalni parking ispred Centra za socijalnu skrb u GundulićevojSnimio čitatelj

Ako hoćemo i želimo, možemo imati uređen grad! Samo trebamo kao građani prijavljivati gradskim službama “nered” i oni će tada obaviti svoj posao.

Zašto službenici nisu agilniji od građana pri “sinjavanju” problema, to je već neka druga priča, no u ovom slučaju pohvaljujemo prometne redare Splita i Damira Ordulja, pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu, budući da su promptno reagirali na prijavu građanina, našeg čitatelja.

Preko zebre na - pločnik

Radi se o prostoru ispred Centra za socijalnu skrb u Gundulićevoj ulici, odnosno trgu koji je minulo vrijeme u jutarnjim satima postao mini-parking.

Svakodnevno su dva do tri vozača u pješačkoj zoni uredno parkirali svoje automobile, premda je točno preko puta ulaza u tu socijalnu ustanovu ulični parking i s mjestima za osobe s invaliditetom, dok se iznad same zgrade nalazi i veliko gradsko parkiralište.

No netko se dosjetio, snašao kako bi bilo lijepo preko zebre ući na pločnik, parkirati svog limenog ljubimca uz zelenu površinu, točno do ulaza u Centar, te tako uštedjeti plaćanje parkinga.

Nakon prijave prometnim redarima službe su odmah izišle na teren, pa nam je Ivanka Mihaljević iz Prometnog redarstva pojasnila da prometni redari nisu u posljednje vrijeme imali prijava ni intervencija na toj lokaciji. No nakon zaprimanja ove dojave redari su izišli na teren, gdje su vozači odmah i uklonili nepropisno parkirana vozila.

Ujedno pročelnik Ordulj prisnažuje i ovim:

- Ubuduće ćemo obavljati učestaliju kontrolu te lokacije, a ako se to ne pokaže dovoljnim, odlučit ćemo se za postavljanje fizičkih barijera, kao što su stupići ili betonske polukugle - navodi pročelnik.

Znači, kada prijavite, službe će odraditi posao, pa dragi sugrađani, prijavljujte, zapisujte, animirajte službe koje plaćamo, ako već ne provjeravaju sve lokacije, nek’ barem reagiraju na naše dojave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. listopad 2020 14:19