StoryEditorOCM
Splitracionalizacija

‘Croatia Airlines’ zatvara poslovnicu na Rivi

Piše PSD.
15. studenog 2013. - 00:50
Od iduće godine “Croatia Airlines” više neće imati poslovnicu u Splitu koja se već godinama nalazi na top-lokaciji na Rivi. Odluka o zatvaranju samo je, kako doznajemo, jedna od mjera racionalizacije poslovanja odnosno programa restrukturiranja koji provodi hrvatski nacionalni avioprijevoznik. Ovim će potezom, naravno, najviše biti pogođeni djelatnici spomenute poslovnice kojih ima ukupno 18. Navodno će ih samo dvoje biti prebačeno na nova radna mjesta u zračnu luku u Resniku. Što će biti s ostalima, upitali smo Davora Janušića iz Ureda za odnose s javnošću Croatia Airlinesa.

- Radnici gradske poslovnice Split, kao i radnici splitske ispostave Kontakt centra koji rade u sklopu poslovnice, bit će uključeni u proces optimizacije radnih mjesta, koji će se provesti u suradnji sa socijalnim partnerima. To ne uključuje samo zbrinjavanje djelatnika, nego i moguće zapošljavanje na drugim radnim mjestima unutar kompanije i to na temelju prekvalifikacija i internih natječaja - kazao je Janušić.

Ni korisnici usluga “Croatia Airlinesa” neće, prema njegovim riječima, biti zakinuti zatvaranjem splitske poslovnice.

- Iako će se s početkom 2014. godine svi poslovni procesi preseliti u Zračnu luku Split, to će putnicima omogućiti cjelovitu uslugu na jednome mjestu što je tendencija i kod većine zračnih prijevoznika u Europi i diljem svijeta. Nakon što je tvrtka uvela uslugu elektroničkog ticketinga, značajno se smanjila i potreba da putnici fizički dolaze u gradsku poslovnicu kako bi preuzeli karte. Tako je korisnicima usluga omogućeno da sve pojedinosti oko planiranog putovanja, ako je to potrebno, obave na jednome mjestu, na dan putovanja, odnosno neposredno prije leta u zračnoj luci.

U tom kontekstu naročito je uzeta u obzir važnost Zračne luke Split, koja radi tijekom cijele godine i s kojom “Croatia Airlines” ima izvrsnu suradnju - objašnjava Janušić.

Zbog istog razloga kao i u Splitu, zatvorene su, podsjećaju iz “Croatia Airlinesa”, njihove poslovnice u Dubrovniku, Zadru i Puli, te je poslovanje preseljeno u zračne luke.

Isto je, objašnjava glasnogovornik Janušić, učinjeno i u gotovo svim europskim odredištima u kojima kompanija ima urede (osim Frankfurta op.a.), tako da je zatvaranje splitske gradske poslovnice samo nastavak tog trenda.
linda perić

Oslobodili još 230 kvadrata

Odlaskom ‘Croatia Airlinesa’ ispraznit će se još jedan atraktivan gradski prostor. U Banovini doznajemo kako nacionalni avioprijevoznik plaća 18 eura po kvadratu, a na raspolaganju ih ima 230.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 07:54