SplitANONIMNI POZIV

'Čovjek je pričao da je iz HOS-a, da pišemo loše, te da nedavni požar nije bio slučajan!': zbog lažne dojave o bombi evakuirana zgrada 'Slobodne'; Marijana Puljak: Sloboda medija je temelj svake demokracije

Piše PSD, G. R.
bomba_split-290719

NOVIJE

Zaposlenici su se oko 13.30 vratili na svoja radna mjesta. Pretragom prostorija u kojoj je sudjelovao i policijski pas ustanovljeno je da je dojava bila lažna.

Očekuje se da će se uskoro normalizirati i promet Ulicom Hrvatske mornarice koja je na dijelu ispred zgrade "Slobodne" bila zatvorena pa su se na križanju s Ulicom Slobode stvarale velike gužve.

 

RANIJE

Nešto prije 12 sati evakuirana je zgrada "Slobodne Dalmacije" zbog dojave o postavljenoj bombi.

Naime, nepoznata muška osoba javila je na redakcijski telefon kako je unutar objekta postavljena eksplozivna naprava, zbog čega je glavni urednik Slobodne Dalmacije, Jadran Kapor, pozvao policiju i proslijedio nadležnima broj s kojeg je upućena prijetnja.

- Čovjek je pričao da je iz HOS-a, da pišemo loše, te da nedavni požar nije bio slučajan - izjavio je Kapor.

Policija je trakama ogradila cijelo područje oko zgrade, zatvoren je promet u jednom traku, obavljaju se intenzivni izvidi.

Zbog cijelog slučaja stvaraju se prometne gužve.

 

Marijana Puljak: Sloboda medija je temelj svake demokracije

Tijekom pauze na sjednici Gradskog vijeća među vijećnika je osim aktualne rasprave na sjednici, jedna od tema bila i dojava o bombi u redakciji “Slobodne Dalmacije”.

- Zaista se nadamo da je dojava o bombi lažna. Oštro osuđujemo ovaj čin koji je direktan udarac na slobodu medija što je temelj svake demokracije. Svako sijanje straha i panike treba oštro kažnjavati - kazala je Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno.

Na sličnom je tragu bio i Joško Markić, vijećnik SDP-a.

- Najoštrije osuđujem prijetnje djelatnicima Slobodne Dalmacije. Nasilje nikad nije bilo niti će biti put kojim se problemi trebaju i mogu rješiti. Nažalost, dojma sam da nasilja i nasilnog rješavanja problema, verbalnog i fizičkog, ima sve više i više oko nas. Stoga je odgovornost svih, a pogotovo sudionika u javnom životu, svojim djelovanjem promicati toleranciju i međusobno uvažavanje ne tražeći nikakvih opravdanja za ovakve načine postupanja. Jedino tako možemo stvoriti okružje za ugodniji život svih nas.

#EVAKUIRANA ZGRADA SLOBODNE#DOJAVA O BOMBI U SLOBODNOJ