StoryEditor
SplitJOŠ NIJE VRHUNAC?

Covid odjeli krcati, dr. Ivić upozorava: Prosječna dob umrlih je 10 godina niža. S respiratora smo skinuli čovjeka od 34 godine, koji uopće nije imao komorbiditete

Piše PSD
18. travnja 2021. - 19:40
Tom Dubravec/Cropix

U posljednja 24 sata 1565 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj i još 39 preminulih osoba. Uspoređujemo li broj hospitaliziranih i onih na respiratoru, današnje brojke su dvostruko veće nego one prije mjesec dana. Bolnički kreveti na Covid odjelima ponovno se ubrzano pune posljednjih dana, prenosi RTL.hr

- Prosječna dob umrlih je za 10 godina niža nego u zimskom razdoblju. Situacija definitivno, mogao bih reći, ide prema nekoj svojoj kulminaciji. Kada ćemo dosegnuti vrhunac, očekujemo u periodu 7-10 dana iako nisam potpuno siguran da je brojka hospitaliziranih, kako neki govore, dosegla vrhunac - kazao je pulmolog Saša Srića, te dodao:

- Ljudi koji dolaze s obostranim opsežnim upalama pluća koje često puta nažalost sada viđamo da su prisutni kod mlađih pacijenata koji razvijaju kliničku sliku koja se pogoršava pa čak kroz nekoliko sati, brzo znaju završiti na visokim protocima kisika, a neki i na respiratorima.

Bolnice su pod sve većim pritiskom, u bolnici u Dubravi liječi se 380, a u splitskoj bolnici više od 180 pacijenata, prenosi RTL.hr.

- Prosječna dob umrlih je za 10 godina niža nego u zimskom razdoblju i jednako tako i prosječna dob onih koji su na respiratoru je za jedno 7-8 godina niža, najmlađi bolesnik koji je bio na respiratoru nedavno je skinut, imao je 34 godine i nije imao nikakve komorbiditete - govori predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split Ivo Ivić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2021 11:32