Splitpodržao huligane

Članovi Vijeća GK Split šokirani reakcijom Marina Krpetića na gnjusni napad na Rivi: Priznao nam je da stoji iza svake riječi, ne zaslužuje obavljati funkciju koja mu je povjerena!

Piše PSD
11. veljača 2019. - 11:07
kotar_grad9-170119

Članovi Vijeća GK Split šokirani su istupom Marina Krpetića, predsjednika Udruge stanara stare gradske jezgre i kotarskog vijećnika u Vijeću GK Grad koji se u subotu na Facebooku oglasio povodom napada na vaterpoliste Crvene zvezde na Rivi.

Podsjetimo, Krpetić je reagirao krajnje neumjesnom objavom, o čemu smo već pisali. Na svom Facebook profilu nedugo nakon izgreda objavio je:

- Bravo ekipa! Plaćam piće svima! Promaklo nam je, al lipo je vidit da čuvate grad! Get za Pujanke! Volimo vas! – dodao je vidno oduševljeni Krpetić.

Zvali smo ga za komentar, ali nažalost nije bio raspoložen za izjave.

Opara: Split nije i neće biti grad koji tolerira nasilje; Zanimljivim komentarima oglasili se HDZ-ov zastupnik Ivan Ćelić i Jadranka Kosor, a bizarnim kotarski vijećnik Marin Krpetić

Reakciju Vijeća GK Split prenosimo u cijelosti:

'Dana 8. veljače u Splitu, na Rivi, došlo je do nekontroliranog, necivilizacijskog, primitivnog, nasilničkog i vrlo agresivnog ispada i napada usmjerenog protiv sportaša iz Srbije.

Na taj gnjusni čin reagirao je i Marin Krpetić objavom na svom Facebook profilu, ali na užasavanje mnogih, riječima podrške počiniteljima. Njegovu objavu prenijela je vaša kolegica Topić, predstavivši autora kao predsjednika Udruge stanara stare gradske jezgre i kao kotarskog vijećnika u Vijeću GK Grad.

VIDEO Huligani napali vaterpoliste Crvene zvezde na Rivi: tukli su ih na štekatu, jedan se od batina spasio skokom u more!

Predsjednik Vijeća GK Grad, Žarko Matijević, odmah je, u nedjelju, sazvao hitnu sjednicu Vijeća na kojoj je šest od ukupno sedam vijećnika izrazilo zgražanje nad stavom Marina Krpetića koji im je putem društvenih mreža potvrdio da stoji iza svakog slova kojeg je napisao.

U nevjerici da među njima sjedi vijećnik s takvim stavovima, oštro su osudili ne samo gnjusni napad, već i riječi podrške vijećnika s kojim su do sada uvijek donosili jednoglasne odluke.

Ovaj put su odlučili oštro i javno suprotstaviti se njegovom stavu koji ni na koji način ne odražava njihove svjetonazore te ne dozvoliti da se neodgovorna i skandalozna izjava njihovog dojučerašnjeg kolege dovede u bilo kakvu vezu s njihovim predanim radom i postignutim rezultatima.

Vijeće GK Grad smatra da osoba s takvim stavovima, spremna to i objaviti na društvenoj mreži, u najblažem slučaju, ne zavrjeđuje obnašanje javne funkcije koja mu je povjerena', stoji u priopćenju koje u ime Vijeća GK Grad potpisuje njihov predsjednik Željko Matijević.

Nedugo potom opet se oglasio i Krpetić.

- Drago mi je da je javnost osjetljiva na različite oblike provokacija koji potiču (isključivo) raspravu jer sam osobno za sporazumno i mirno rješavanje izazova. Moja "ljubavna izjava“ na društvenim mrežama preko koje razni lokalni političari trenutno skupljaju političke poene samo pokazuje u kojem grmu leži zec, a tko ima mrkvicu.

Za mene je dres Crvene zvezde u Splitu provokacija koja ne može biti slučajna i za koju sam uvjeren da svi koji su sinoć bili na stadionu navijati za Hajduka znaju koliko može biti opasna. Za sve drugo postoje institucije koje će utvrditi je li događaj na Rivi kažnjiv i tko će i kako za nj odgovarati.

Iako je ovdje stvar internog razgovora i povjerenja među kolegama, povjerenja koje ne želim narušiti, želim istaknuti da je hitna sjednica koja se jučer održala protustatutarna i nepametna. Upozorio bih vas i prije, ali Hajduk je svetinja, pretplatu za utakmicu kupio sam ranije, a gle čuda, hitna sjednica sazvana je za vrijeme utakmice.

Toliko o „neodgovornom i skandaloznom ponašanju“ za koje me kolega Žarko proziva zbog privatnog "posta" na društvenoj mreži dok on hodočasti radijske postaje jer ga negdje srbi. Cijeli tekst mog kolege Žarka pati od isticanja vlastite veličine, što mi je drago, jer zeko voli sprint na mrkvicu. Molim da se razgovori o kotaru odvijaju na važećim sjednicama, a ne u medijima. I za kraj, zahvaljujem svima na pozornosti.

Zaštita slabome, prkos moćnome! Uvijek i zauvijek samo ljubav za Hajduka, Grad i kulturnu baštinu! - napisao je Krpetić.

#MARIN KRPETIć