StoryEditor
SplitSVAKA VAM ČAST

‘Čistoća‘ je tek krenula s uklanjanjem metalnih kontejnera s gradskih ulica, a već je nastao kaos: pogledajte kako naši sugrađani reagiraju na promjene

Piše SPLIT SD
16. svibnja 2022. - 09:46

Nakon faze prilagodbe, započelo je uklanjanje metalnih kontejnera za miješani komunalni otpad koji su se nalazili u blizini novoizgrađenih polupodzemnih spremnika.

Iz komunalne tvrtke "Čistoća" upozorili su sugrađane ako se spremnik za otpad više ne nalazi na dosadašnjem mjestu, da prošetaju do obližnje lokacije polupodzemnih spremnika i tamo odlože otpad.

- Na svakom spremniku piše što se u isti ubacuje. Ubacivanjem otpada u spremnik koji za to nije namijenjen, stvarate problem našoj tvrtki, zatim tvrtki kojoj se odvozi reciklabilni otpad na daljnju oporabu, a u cjelini i samoj zajednici. Ne odlažite otpad pored spremnika. Nema potrebe za to. Time stvarate ružnu sliku prelijepog našeg grada - tako su poručili iz "Čistoće" na svom Facebook profilu.

Nažalost, sugrađani ih nisu poslušali. Niti su potražili prvi najbliži polupodzemni spremnik, niti su odložili otpad u kontejnere, već su smeće bacali na ulicu pored plastičnih spremnika koji nisu predviđeni za odlaganje komunalnog otpada.

Budući da pojedini naši sugrađani još uvijek nisu usvojili dosadašnji model odlaganja otpada, koji nije bio dobar, bojimo se pomisliti koliko će nekima trebati vremena da se prilagode novom modelu.

Kako slike pričaju više od tisuću riječi, priložit ćemo onu od "Čistoće" koja je bila ogledni primjer kako okolina spremnika treba izgledati i onu koja je u nedjelju fotografirana na istom mjestu. Riječ je o lokaciji u samom centru grada, u Varošu.

Vjerujemo da se slažete kako nema potrebe previše pričati i pisati, fotografije vjerno pokazuju naše stanje svijesti, puno bolje nego što bi ga sami mogli opisati.

image

Uklanjaju se metalni kontejneri s ulica

Čistoća
image

Sugrađani bacaju smeće jer nisu htjeli prošetati do prvog obližnjeg polupodzemnog kontejnera

Čitatelj
image

Sugrađani bacaju smeće jer nisu htjeli prošetati do prvog obližnjeg polupodzemnog kontejnera

Čitatelj
image

Sugrađani bacaju smeće jer nisu htjeli prošetati do prvog obližnjeg polupodzemnog kontejnera

Čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. kolovoz 2022 09:34