StoryEditor
SplitDOBRO SU SE OZNOJILI

Čikove je s plaže kupio i Ivošević, a priskočili su i turisti, napunilo se šest velikih kanti, a sito je spasilo stvar! Pogledajte veliku fotogaleriju akcije sa splitskih Bačvica

25. rujna 2021. - 16:57

Nema ništa gadljivijeg nego kad legnete na plažu, a oko vas pepeljara opušaka.

Čak šest jupolovih kanti od 15 litara napunili su opušcima, staklom i čepovima volonteri koji su ove subote čistili plažu Bačvice, na inicijativu Ekološkog društva "Picigin Bačvice".

image
Joško Šupić/Cropix

– Koliko toga još ima, trebat će nam akcije čišćenja barem jednom mjesečno – kazao nam je predsjednik udruge "Picigin Bačvice" Toni Stipišić.

image
Joško Šupić/Cropix

Od ranog jutra čistila se plaža, a u pomoć su priskočili i brojni turisti, kao i djelatnici Instituta za oceanografiju i ribarstvo koji su svojim izumom – drvenim sitom – spasili stvar.

image
Joško Šupić/Cropix

– Njihova ideja sa sitom baš je bila dobrodošla, jer smo na taj način lako prosijavati pijesak s Bačvica i odvajali ga od raznoraznog smeća.

image
Joško Šupić/Cropix

Napravili smo i papirnate kornete u koje smo skupljali sitni otpad, a sve skupa bacali smo u velike kante.

image
Joško Šupić/Cropix

Jako smo zadovoljni odazivom ljudi, a svakako bi ovo trebalo kontinuirano provoditi jer posla ima koliko hoćete. Tijekom zime čistit ćemo lažinu, ali ovakve ekoakcije trebale bi biti redovite. Smeća ima previše – rekao nam je Stipišić. 

image
Joško Šupić/Cropix
item - id = 1130033
related id = 0 -> 1132669
related id = 1 -> 1131512
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 03:19