StoryEditorOCM
SplitSMATRA DA DOPRINOSI

Čikeš o izbacivanju iz gradskog stana: ‘Nisam dobio nikakav papir iz Banovine, ali zato jesam 30 nagrada‘

Piše G. R.
27. ožujka 2023. - 21:49

Ivica Čikeš, nacionalni operni prvak, našao se na popisu imena kojima će Grad Split uručiti otkaz ugovora o najmu gradskog stana površine 60,17 m2.

Razlog tome je, kako nam je već ranije kazala Maja Đerek, pročelnica za gradsku imovinu je kršenje Pravilnika o davanju stanova u najam.

Kako su izvijestili iz Banovine, Čikeš je prodao stan u Splitu, površine 57,16 m2 koji je naslijedio iza smrti majke. Ugovor o kupoprodaji je sklopljen dana 12. siječnja 2022. godine. Uz to, Đerek navodi kako ima i dug u iznosu od 1.380,65 eura.

- U ovom trenutku nisam upoznat s pojedinostima tako da ne mogu komentirati takve navode - rekao je Čikeš za "Slobodnu", uz pojašnjenje kako još uvijek nije dobio nikakav dokument iz Grada.

image
Matko Biljak/Slobodna Dalmacija

No, dodao je da zato može komentirati kako je izvedbom u Verdijevoj operi "Simon Boccanegra" dobio Nagradu hrvatskog glumišta 2022. godine, koja se dodjeljuje za najveća umjetnička dostignuća u hrvatskom kazalištu. Naime, Čikeš je kao nacionalni operni prvak bas proglašen najboljim opernim pjevačem.

Rekao je kako je to 30. nagrada koju je dobio, što je svojevrstan orijentir za pravo na korištenje kadrovskog stana koji su se dodjeljivali osobama s osobitim zaslugama za Grad Split.

image
Ante Čizmić/Cropix

Naglasio je kako ga 2. svibnja očekuje premijera opere "Mila Gojsalića", koja, podsjetimo, 10. ožujka zbog njegove iznenadne bolesti nije nastavljena nakon prvog čina.

- Volim svoj posao, volim splitsko Hrvatsko narodno kazalište, doprinio sam razvoju operne kulture i nadam se da će tako ostati - zaključio je Ivica Čikeš.

Kakav bahatluk! Poznati Splićani koristili gradske stanove, a stekli druge nekretnine! Još i Banovini duguju za najam

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2023 17:31