StoryEditor
Splitna tri mista u centru i kod prime 3

Četiri vite jele

Piše PSD.
3. prosinca 2009. - 20:17

Kao i svake godine, početkom prosinca stižu nam božićne jelke koje se postavljaju na najvažnije gradske lokacije i po gradskim kotarevima.

Tako su “Parkovi i nasadi” jučer postavili vite jele na tri lokacije u središtu grada - ispred Sv. Duje, na Rivi i na Pjaci, te jednu ispred Prime 3.

- Sva božićna drvca nabavljena su preko MBM-a, a dolaze nam iz daleke Danske i domaćeg Gorskog kotara, a stajala su oko 70 tisuća kuna. Jučer su sve montirane na lokacije, a do blagdana sv. Nikole bit će i okićene - kaže nam Stipe Radoš Knježević, direktor “Parkova i nasada”.

Posebna priča bit će jelka ispred zgrade HNK, koja će, za razliku od spomenutih, sasvim drukčije izgledati, najavljuje Ivan Katić, vlasnik tvrtke RTS, koncesionara za kićenje grada.

- Radimo jedan eksperiment ove godine, a ovako nešto Split nije odavno vidio, pa nas baš zanimaju reakcije sugrađana. Radi se o umjetnoj jelki koja će biti visoka između 12 i 15 metara, a slična takva bila je prošle godine postavljena ispred Spaladium Arene - kaže Katić i dodaje kako će cijeli grad sutra, dan prije Sv. Nikole, prigodno zasvijetliti, kada će se upaliti sve dekoracije.

n. lulić

Izdvojeno