StoryEditor
SplitNA TRUMBIĆEVOJ OBALI

Centar za posjetitelje Marjana otvorio vrata: ‘Splitsko brdo sad ima punkt na kojemu se mogu dobiti informacije o njegovu povijesnom, kulturnom i botaničkom značenju‘

Piše Merien Ilić
5. svibnja 2021. - 08:53

Javna ustanova Park-šuma Marjan otvorila je prvi Centar za posjetitelje Park-šume Marjan na Trumbićevoj obali.

– Bez ovog Centra Marjan je turistima bio samo "brdo u gradu", dostupno s raznih strana. Sada konačno Marjan ima svoj punkt na kojemu se mogu dobiti informacije o njegovu povijesnom, kulturnom i botaničkom značenju. Posjetitelji će tu moći dobiti stručne i relevantne informacije vezane uz Park-šumu u neposrednom kontaktu, ali i preko infotelefona, e-pošte i drugih tehnoloških oblika komunikacije. U Centru će se moći upoznati s Park-šumom kroz multimedijske interaktivne sadržaje, kao i s djelovanjem Javne ustanove i njezinim programima za posjetitelje, te s organiziranim edukacijskim programima za djecu i šetnjama u pratnji vodiča – rekao je Damir Grubšić, ravnatelj JU Park-šuma Marjan.

image
Paun Paunović/Cropix

U Centru će se moći dobiti i osnovne informacije o načinima pristupa Marjanu te pravilima prometovanja prometnicama unutar park-šume, a u budućnosti Centar će postati i polaznom točkom za vožnje koje će voditi korisnike električnim autobusom unutar zaštićenog područja. U suvenirnici se mogu kupiti majice, eko-torbe, slikovnice te brojne publikacije poput vodiča, mapa i edukativnog materijala.

image
Paun Paunović/Cropix

– Centar će biti i točka za usmjeravanje posjetitelja kako bismo postigli ravnomjernu raspoređenost u lokacijskom i vremenskom smislu, koja je nužna za očuvanje okoliša i prirodnih vrijednosti Park-šume. Centar će pridonijeti turističkoj ponudi Splita, budući da je Marjan jedan od njegovih simbola, pa usmjeravajući posjetitelje na istraživanje ovog važnog dijela kulturne, povijesne i prirodne baštine pridonosimo i širenju prepoznatljivosti našega grada – poručuju iz Javne ustanove.

image
JU PŠ Marjan
Ju PŠ Marjan
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2021 06:43