StoryEditor
Splitnije nego

Čelnik kotara Bačvice prozvao Grad, no istina je savim suprotna: o zaraslom vježbalištu na Toću treba se brinuti kotar!

9. kolovoza 2020. - 20:18
Otkad je izgrađeno, vježbalište je loše održavanoTomislav Zaninović/facebook

Tomislav Zaninović, čelnik kotara "Bačvice", na svom Facebook profilu prozvao je gradske službe zbog neodržavanja street workout parka na Toću.

Kaže da je još 2016. godine Vijeće kotara u suradnji s Gradom realiziralo projekt izgradnje najmodernijeg otvorenog vježbališta, ali napominje da u "najgorim slutnjama nije mogao pretpostaviti da gradske komunalne službe, koje bi trebale biti zadužene za održavanje i čišćenje ovakvih parkova, i njihovi djelatnici, neće doslovno ni jednom kročiti nogom na ovu javnu gradsku površinu, očistiti niti jednu kantu, pokositi niti jednu travku". Navodi da je kotarsko Vijeće nebrojeno puta zvalo čelnike gradskih komunalnih tvrtki kako bi se nešto poduzelo po ovom pitanju, međutim uvijek bi nailazili na njihovo nerazumijevanje.

– Nije nam sve ove godine preostalo ništa drugo, nego se sami organizirati i zajedno s našim volonterima s vremena na vrijeme makar donekle čistiti i održavati isto, kao što ćemo i učiniti – napisao je Tomislav Zaninović na svom Facebook profilu, a Grad mu je vrlo brzo odgovorio na prozivke.

–​ Street workout park po Zakonu o komunalnom gospodarstvu nije komunalna infrastruktura i gradska komunala ga ne održava, kao i ni jedan na području Splita. To svi gradski kotarevi i mjesni odbori znaju i pristaju na to kad im Grad daje suglasnost za izgradnju workout parkova – kazali su nam iz Grada.

Čudom se začudiše što Zaninović piše takve statuse zato što je, kažu, prošle godine tražio suglasnost da iz decentraliziranih sredstava kupi kosilicu ili trimer kako bi održavao predmetni park (?!).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. rujan 2020 22:58